24.6 C
Deurne
donderdag 25 juli 2024
Home- DeurneMichel Lintermans wordt klimaatburgemeester van gemeente Deurne

Michel Lintermans wordt klimaatburgemeester van gemeente Deurne

Bij het horen van de naam van Michel Lintermans denken de meeste mensen in Deurne waarschijnlijk aan de verfraaiing van de stationsomgeving, maar sinds deze week gaat hij zich nog breder inzetten als klimaatburgemeester van de gemeente Deurne.

In verschillende andere Nederlandse gemeenten zijn er al één of meerdere van dit soort burgemeesters actief. In Deurne was er nog niet iemand die de rol op zich had genomen. Lintermans zag dit als een mooie gelegenheid om zich ook in te kunnen zetten voor het klimaat in onze gemeente. “Ik vind het belangrijk om mijzelf als klimaatburgemeester op kleine schaal binnen de gemeente Deurne bezig te houden met schoon water, een schone omgeving en duurzaam gedrag bij de inwoners”, zegt Michel Lintermans.

Inspireren en enthousiasmeren
Daarnaast wil de kersverse burgemeester ook een voorbeeld zijn voor anderen en mensen inspireren en enthousiasmeren: “Want zolang de landelijke overheid en de gemeenten vervuilend gedrag normaliseren, zal alles bij hetzelfde blijven. Daarom draag ik graag bij aan een gezonde, schone gemeente en probeer ik het gedrag van mensen en organisaties aan te passen aan de noodzakelijke veranderingen op klimaatgebied.”

Zijn nieuwe functie sluit ook op verschillende manieren aan op het werk dat hij al samen doet in de buurt van het NS-station in Deurne. “Ik vind een betaalbaar en betrouwbaar OV heel belangrijk, want mensen kiezen dan sneller voor het openbaar vervoer. Wij zijn de toekomst. Als iedereen zijn of haar steentje bijdraagt door daadwerkelijk mee te doen, maken we impact”, zegt Lintermans.

Voor iedereen
Hij wil er als klimaatburgemeester voor iedereen zijn en heeft al een aantal ideeën voor de gemeente Deurne: “Bijvoorbeeld het aanplanten van bomen, vergroening van straten en wijken of dorpen en het repareren en recyclen van afgedankte spullen. Verder vind ik het stimuleren van Fairtrade-producten en goede educatie voor jong en oud belangrijk.” Lintermans is ook voorstander van het bevorderen van fiets- en OV-gebruik. “Maar als mensen andere goede ideeën hebben, zijn die ook zeer welkom en sta ik voor ze klaar als klimaatburgemeester van Deurne.”

Foto: Coöperatie Stationspark

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen