4 C
Deurne
dinsdag 5 december 2023
Home- DeurneMilitaire oefening boven de Peel

Militaire oefening boven de Peel

Het zal volgende week weer druk worden in het luchtruim boven de Peel, van 2 tot en met 6 november zal namelijk militaire oefening Purple Windmill plaatsvinden. Bij deze oefening wordt de samenwerking tussen grond- en luchttroepen getraind, zowel overdag als in de avond. Er zullen naast de luchtmacht ook landmacht militairen en mariniers deelnemen uit Nederland, België, Denemarken en Frankrijk.

Normaal gesproken vindt deze oefening vier keer per jaar plaats in Noord Nederland, op het oefenterrein van Marnewaard. Vanwege de coronamaatregelen is dat terrein maar beperkt beschikbaar, daarom wijkt defensie uit naar de Peel. Ook in week 49 en 50 zullen hier soortgelijke oefeningen plaatsvinden

Geluid
Er zal gevlogen worden met Nederlandse Apaches helikopters, Nederlandse- en Belgische F-16 gevechtsvliegtuigen en Duitse Tornado en Eurofighter Typhoon gevechtsvliegtuigen. De vliegbewegingen vinden van mandag tot en met donderdag plaats tussen 12.00 uur en 23.00 uur en op vrijdag van 09.00 uur tot 15.00 uur. Geluidsoverlast zal zo veel mogelijk beperkt worden, dit houdt in dat er zo min mogelijk laag boven de grond gevlogen wordt.

Essentiële militaire trainingen
Hoewel het coronavirus het lastig maakt, blijven essentiële militaire trainingen plaatsvinden. Defensie kan het zich niet veroorloven om deze over te slaan, want ze moeten er staan als Nederland het nodig heeft, ook in tijden van crisis. Uit het verleden blijkt dat dit soort oefeningen altijd geïnteresseerden uit de omgeving treft. Defensie roept op vooral afstand te houden en de oefenende eenheden niet op te zoeken.

 

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen