17.9 C
Deurne
woensdag 25 mei 2022
Home- DeurneMilitaire oefening 'Cerberus Knife' komende weken in Brabant en Limburg

Militaire oefening ‘Cerberus Knife’ komende weken in Brabant en Limburg

Nederlandse en Duitse militairen trainen van 6 tot en met 17 september in Noord-Brabant en Limburg tijdens oefening “Cerberus Knife”. Luchtverdedigers van Nederland en Duitsland trainen samen in de omgeving van, onder andere, Deurne, ter voorbereiding op hun taak als onderdeel van NAVO’s snelle interventie-eenheid.

Doelstellingen tijdens de oefening zijn, onder andere, het correct kunnen uitoefenen van besluitvormingsprocessen, verplaatsingen en het uitvoeren van luchtverdedigingsoperaties. De Nederlandse en Duitse luchtverdedigingswapensystemen worden gezamenlijk ingezet. In de omgeving van Deurne  kan je militairen tegenkomen tijdens verplaatsingen over de weg (overdag en ’s nachts).

Drones
Verder zal er op verschillende momenten in de oefening gevlogen worden met drones, en ook een privaat-vliegtuigje zal op bepaalde momenten worden ingezet als vliegend doelaanbod. Luchtverdedigingsoefeningen spelen zich grotendeels gesimuleerd af. Na het opbouwen van de wapensystemen en het commando-element wordt er in het zogeheten ‘blik’, de containers waar de militairen zich in bevinden, gesimuleerde luchtverdedigingstrainingen uitgevoerd. Er wordt geen gebruik gemaakt van oefenmunitie op civiel terrein (m.u.v. militaire oefenterreinen).

Schades
Mocht er tijdens de oefening schade ontstaan dan kan men e-mailen met sectie communicatie DGLC .

Via de links hiernaast zie je de informatieposter Informatieposter Cerberus Knife

Foto – Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen