17.7 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneMinister Van der Wal-Zeggelink op werkbezoek in Deurne

Minister Van der Wal-Zeggelink op werkbezoek in Deurne

Minister voor Natuur en Stikstof, Christianne van der Wal-Zeggelink bracht donderdagochtend een werkbezoek aan Deurne om met verschillende partijen te praten over uiteenlopende zaken waaronder natuurbrandbeheersing. Van der Wal-Zeggelink heeft veel onderwerpen in haar portefeuille die ook spelen in de Deurnsche Peel.

Bij het werkbezoek dat plaatsvond in Natuurpoort de Peel waren ook de Commissaris van de Koning aanwezig, burgemeester van Veen van gemeente Gemert-Bakel, wethouder Biemans van gemeente Deurne, het Provinciehoofd Staatsbosbeheer, de Nationaal coördinator natuurbranden van Brandweer Nederland en het Waterschap.

Beter beheersbaar
Naar aanleiding van de grote natuurbrand van 2020 in de Deurnsche Peel en Mariapeel is er een natuurbrandbeheersplan opgesteld. Belangrijkste conclusie uit het plan is dat branden horen bij dit natuurgebied en ze niet te voorkomen zijn. Wel kunnen bepaalde zaken verbeterd worden zodat een eventuele brand sneller en beter beheersbaar wordt.

Vegetatie
Zo moeten de verschillende organisaties die betrokken zijn bij brandbestrijding beter gaan samenwerken en communiceren met elkaar. Ook komen er maatregelen rondom het beheer van de vegetatie en wordt er een brandcompartimenteringsgrens aangelegd. Dit is een strook waar een brand vanzelf stopt.

Foto: Facebook Marinus Biemans

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen