10.4 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneFietsenstalling station Deurne met 248 extra plaatsen klaar voor de toekomst

Fietsenstalling station Deurne met 248 extra plaatsen klaar voor de toekomst

De fietsenstalling bij station Deurne is uitgebreid met 248 extra parkeerplekken. Na de opening van de eerste locatie in februari, zijn deze week alle nieuwe fietsparkeerplekken opgeleverd.

De extra stallingsmogelijkheden zijn geplaatst op drie locaties rondom het station. Naast de 248 nieuwe plekken om je fiets te parkeren, is ook het aantal kluizen uitgebreid van 88 naar 104 stuks en het aantal ‘buitenmodelfietsplekken’ is van 16 naar 40 gegaan. Dit zijn plekken voor fietsen met kinderzitjes, manden en brede banden. Het totaal aantal parkeerplekken voor fietsen rondom station Deurne komt hiermee op 1612 plaatsen. In het ontwerp is rekening gehouden met de zichtlijnen richting het kunstwerk ‘Het Deurtje van Deurne’ van Dirk Verberne.

Hard nodig
De komst van de nieuwe fiets-parkeerlocaties is hard nodig, zegt wethouder Helm Verhees: “Het station in Deurne vormt een belangrijke verbinding met de regio. Nu, maar zeker ook in de toekomst. Er zullen meer treinen gaan stoppen in Deurne, waardoor naar verwachting ook steeds meer reizigers gebruik gaan maken van ons station. Hiervoor is het belangrijk om de faciliteiten bij het station te verbeteren. Met deze nieuwe fietsenstalling bij het station wordt een eerste stap gezet om het Station in Deurne als ‘vervoershub’ gereed te maken voor de toekomst.”

Tweede verdieping
De nieuwe parkeerplekken voor fietsen zijn op een aantal plekken uitgebreid met nieuwe overdekte fietsstalplaatsen en op één plek is de capaciteit van de bestaande fietsenstalling verdubbeld door er een tweede verdieping bovenop te plaatsen. Een aanpak die volgens Michel Lintermans van Coöperatie Stationspark Deurne, niet de mooiste oplossing is: “Ik liever gezien dat er was gekozen voor het ontwerp zoals op station Rotterdam Blaak waar de dubbel-laags fietsenstalling half verzonken ligt in de grond maar daar hangt natuurlijk een heel ander prijskaartje aan.”

Meer capaciteit
Regiodirecteur van ProRail Dimitri Kruik vindt het een positieve ontwikkeling dat er nu meer parkeerplek voor fietsen is in Deurne: “ProRail wil de reis van deur tot deur makkelijk maken. Dat doen we door méér fietsenstallingen te maken. En door bestaande stallingen beter te benutten. Ook in Deurne neemt de vraag om capaciteit toe. Steeds meer mensen in de omgeving pakken de trein. We vinden het dan ook erg mooi dat we hier de extra plekken in samenwerking met de gemeente hebben weten te realiseren.”

Foto: ProRail

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen