5.7 C
Deurne
woensdag 1 februari 2023
Home- DeurneMirjam verruilde Deurne voor Noordpoolgebied en schreef boek over reis met haar...

Mirjam verruilde Deurne voor Noordpoolgebied en schreef boek over reis met haar gezin

Voor sommigen is het huidige weer in Deurne al koud genoeg, maar niet voor Mirjam Stam. Ooit woonde ze in Deurne maar zij en haar gezin kozen er voor om naar het Noordpoolgebied te vertrekken. Over haar reis schreef ze het boek ‘Reis naar het Noorderlicht’.

Al langer hadden Mirjam en haar gezin de wens om naar Noorwegen en Zweden te trekken. “We hebben al veel gereisd, en wilden dit keer graag iets nieuws ontdekken,” vertelt Mirjam. De auto lieten ze thuis; ze wilden alles met het openbaar vervoer doen.

Spannend
Het moest een avontuurlijke reis worden met de boot, bus en trein. “Dat is toch een heel andere ervaring dan op vakantie gaan met de auto of het vliegtuig. Wij vonden het voor herhaling vatbaar, het was een hele fijne manier van reizen. Soms vond ik het wel een beetje spannend”, zegt Stam.

Prachtige dingen
Met openbaar vervoer reizen, zorgt er wel voor dat je afhankelijk bent van reistijden die jezelf niet kunt bepalen. “Eén keer zouden we bijvoorbeeld laat op de avond een overstap hebben waarbij we maar tien minuten zouden hebben om de volgende trein te halen. De trein kreeg wat vertraging, maar uiteindelijk is de hele reis goed verlopen. Onderweg hebben we prachtige dingen gezien op plekken waar je met de auto niet zomaar zou komen”, vertelt Mirjam.

Faeröer eilanden
De oud-Deurnese die voortaan in het Deense Østerlars, Bornholm woont, legt uit dat het reizen per boot ook niet altijd even makkelijk was: “Vorig jaar zijn we met een meerdaagse bootovertocht naar de Faeröer eilanden gegaan. Dat was heel mooi en indrukwekkend, maar mijn dochter en ik zijn erg gevoelig voor zeeziekte. Dit keer wilden we dus ook liever geen lange bootreis maken.”

‘Leest als een trein’
Naast het reizen heeft Stam nog een andere liefde; schrijven. Daarom legde ze hun avontuur vast in het boek ‘Reis naar het Noorderlicht’. Ze noemt het zelf ‘een winters verhaal voor alle leeftijden’. In haar boek wordt je meegenomen op reis naar het Noorderlicht in een boeiende beschrijving van alle bezienswaardigheden onderweg. “En het leest als een trein”, lacht Mirjam. Het boek is te bestellen via www.bravenewbooks.nl/onzeboeken.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen