28.7 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- DeurneDeurnenaar en Helmonder vrijgelaten; blijven wel verdachten brandstichting sporthal De Kubus Deurne

Deurnenaar en Helmonder vrijgelaten; blijven wel verdachten brandstichting sporthal De Kubus Deurne

De 43-jarige man uit Deurne en 38-jarige man uit Helmond die een week geleden werden aangehouden in verband met de brandstichting bij sporthal De Kubus in Deurne zijn na verhoor weer vrijgelaten door de politie. Ze blijven wel verdachten in de zaak.

Een groot onderzoek van de recherche leidde naar de twee mannen uit Deurne en Helmond die vorige week donderdag op verdenking van brandstichting konden worden aangehouden.

Explosie
De politie heeft bij het onderzoek ook tips verzameld door een oproep in de tv-programma’s Bureau Brabant en Opsporing Verzocht. Hierbij werden ook videobeelden van een bewakingscamera getoond waarop de dader is te zien die iets uit een tas pakt waarna een explosie volgt en de persoon brandend uit beeld verdwijnt. Gelet op heftigheid van de explosie en de bijbehorende vuurbal gaf de politie eerder aan dat het aannemelijk is dat de verdachte gewond is geraakt of dat een deel van zijn beharing is verbrand.

Het verhoorde tweetal lijkt zover nu bekend is niets te maken te hebben met de brand in De Hoof in Someren. Hier vond net als in Deurne ook brandstichting plaats vlak nadat bekend werd dat er in de accommodatie asielzoekers zouden worden ondergebracht.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen