1.8 C
Deurne
zondag 3 december 2023
Home- ZeilbergMogelijk boete voor kinderkermis Zeilberg van CDA Deurne

Mogelijk boete voor kinderkermis Zeilberg van CDA Deurne

De bedoeling van CDA Deurne was om de kinderen in de Zeilberg toch nog een beetje het kermisgevoel te geven met een alternatief klein opgezet feest. Maar de gemeente ziet het als een evenement waar een vergunning voor moet worden aangevraagd.

Benny Munsters van het CDA in wiens achtertuin de kinderkermis plaatsvindt ziet dat anders: “Het is gewoon een kinderfeestje op privé terrein en we houden goed toezicht zodat alle coronaregels worden nageleefd.”

Dwangbevel
In het ED geeft CDA’er Munsters aan dat hij met stomheid geslagen is over het dwangbevel van de gemeente maar dat hij de kinderkermis gewoon door heeft laten gaan en niet bang is voor een mogelijke boete. “Wij vingen van verschillende kanten berichten op over teleurgestelde kinderen en ouders. Daarom hebben we vanuit het CDA Deurne het initiatief genomen om op een verantwoorde manier en binnen de coronaregels deze kinderkermis op te zetten”, vertelt Benny Munsters.

Op de alternatieve kermis die zaterdagmiddag plaatsvond aan de Blasiusstraat in de Zeilberg konden kinderen zich vermaken in een draaimolen, op een luchtkussen, met een voetbalspel en ze konden blikgooien en eendjes vissen. Hoeve Willem III uit Helenaveen zorgde er voor dat de kinderen in de Zeilberg ook nog konden genieten van een ijsje tussendoor.

Foto: Agrarisch Zeilberg

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen