10.4 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home-- nieuwsMogelijk persoonsgegevens Elkerliek op straat door gehackte mailserver

Mogelijk persoonsgegevens Elkerliek op straat door gehackte mailserver

Hackers hebben ingebroken op de mailservers van het Elkerliek Ziekenhuis en uit naam van het ziekenhuis phishingmails verstuurd. De kans bestaat dat op deze manier persoonsgegevens van patiënten op straat zijn beland. De hackers verstuurden in december vorig jaar nepmails en verschaften zich via die weg toegang tot de mailboxen van medewerkers.

Na ontdekking van de actie heeft het Elkerliek ziekenhuis direct extra beveiligingsmaatregelen genomen, hierdoor is de kans op herhaling geminimaliseerd. Er is melding gemaakt bij de landelijke Autoriteit Persoonsgegevens en externe deskundigen zijn ingeschakeld om verder onderzoek te doen.

Uit het onderzoek is gebleken dat persoonsgegevens van patiënten mogelijk enige tijd zichtbaar zijn geweest voor onbevoegden via de mailboxen van enkele medewerkers. Het is onwaarschijnlijk dat het de intentie van de daders was om deze gegevens te bekijken of vast te leggen, maar dit is niet volledig uitgesloten.

Het Elkerliek betreurt de mogelijke inbreuk op de privacy van haar patiënten en heeft daarom een bericht geplaatst op de website en in lokale huis-aan-huis bladen. Ook ontvangen patiënten die hiervoor toestemming hebben gegeven een e-mail van het ziekenhuis.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen