19.6 C
Deurne
donderdag 20 juni 2024
Home- DeurneMondzorg Deurne wil tandartspraktijk uitbreiden in nieuw gebouw aan Lagekerk

Mondzorg Deurne wil tandartspraktijk uitbreiden in nieuw gebouw aan Lagekerk

De tandartspraktijk van Mondzorg Deurne die nu is gevestigd in het gemeentelijk monument ‘Villa Rozenberg’ aan de Stationsstraat wil uitbreiden in een nieuw gebouw met twee verdiepingen. Het toekomstige pand moet achter de huidige locatie komen te liggen tegen de parkeerplaats van de Jumbo in het centrum van Deurne. Burgemeester en wethouders staan positief tegenover het plan.

Mondzorg Deurne wil in de nieuwe tandartspraktijk in totaal 10 behandelkamers realiseren waarbij de activiteiten worden uitgebreid met orthodontie en mondhygiëne. In de monumentale villa aan de Stationsstraat 51 blijft een ander tandheelkundig bedrijf gevestigd.

Groene karakter
Voordat de nieuwbouw kan plaatsvinden, moet het bestemmingsplan van het terrein nog wel worden aangepast. Voor de gemeente is het daarbij cruciaal dat de bomenrij inclusief groenstrook blijft behouden op de grens van het perceel en de Lagekerk. Ook het parkeren in de tuinachtige omgeving moet van de gemeente in stand worden gehouden zodat het historische groene karakter behouden blijft. “Het goed invullen van de groenstructuur is een voorwaarde voor de planontwikkeling”, zegt wethouder Marinus Biemans van gemeente Deurne.

Omgevingsdialoog
Over de architectonische vormgeving en het materiaalgebruik moet ook nog worden geadviseerd door de Welstandscommissie. Bij de planuitwerking moet de initiatiefnemer daarnaast een omgevingsdialoog met de omwonenden en omliggende bedrijven aangaan. Het is aan de gemeenteraad om te beslissen of er definitief medewerking wordt verleend aan de plannen.

Foto’s: gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen