21.3 C
Deurne
woensdag 19 juni 2024
Home- DeurneVuur blussen en auto’s openknippen bij wervingsdag brandweer Deurne

Vuur blussen en auto’s openknippen bij wervingsdag brandweer Deurne

Van een auto die werd opengeknipt tot het blussen van een brand; je kon het zaterdagmiddag allemaal van dichtbij meemaken bij de wervings- en belevingsdag van brandweerpost Deurne. Tientallen geïnteresseerden kwamen een kijkje nemen bij de kazerne aan de Antoon Coolenlaan.

De open dag is bedoeld om mensen te laten ervaren wat het inhoudt om lid te zijn van wat in de volksmond de vrijwillige brandweer wordt genoemd. De brandweer is op zoek naar personen die naast hun huidige baan of eindopleiding een nieuw avontuur willen aangaan in de vorm van een betaalde parttimebaan bij de brandweer.

Tekst gaat verder onder fotoreportage

Realistisch beeld
“Vrijwilliger bij de brandweer zijn betekent dat je zelden weet hoe je dag eruit gaat zien”, leggen de leden van brandweerpost Deurne uit. Ze willen toekomstige collega’s zeker niet afschrikken maar wel een realistisch beeld geven van wat het van je vereist aan inzet en verantwoordelijkheid: “Ons team in Deurne is er een van ‘gewoon doen’. We kunnen blindelings van elkaar op aan en komen voor elkaar op.”

Zorgen voor veiligheid
De brandweer zoekt mensen die houden van afwisseling, spanning en het onverwacht maar vooral ook naar personen die graag iets willen betekenen voor de medemens; die hulp willen geven en willen zorgen voor veiligheid: “Dat soort mensen kunnen bij brandweerpost Deurne gebruiken. Zowel mannelijke als vrouwelijke nieuwe collega’s.”

Je aanmelden voor de vrijwillige brandweer, kan door een mail te sturen naar werving@vrbzo.nl of door te bellen met 040-2203 441. Meer informatie vind je op https://www.jouwbrandweer.nl/brandweerpost/brandweerpost-deurne.

Foto’s: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen