7.7 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneMovico uit Deurne doet de Tour de France

Movico uit Deurne doet de Tour de France

Het Deurnese bedrijf Movico vertrekt vandaag naar de Tour. Met 32 vrachtwagens gaan zij richting Frankrijk, waar 45 man drie weken lang werken. Movico verzorgt bij alle etappes het decor van vertrek en aankomst van de rit. De stoet gaat naar het eiland Île de Noirmoutier, ter hoogte van Nantes, waar de Tour start.

Volgens Wouter Spekken, projectmanager van Operatie Tour de France, hebben ze zich prima voorbereid. Het bedrijf heeft dit dan ook vaker gedaan: dit is de tweeëntwintigste keer dat Movico het complete decor van de start- en finishplaatsen – inclusief commentaarhokjes – van de Tour verzorgt.

Cabines
De werknemers slapen in de vrachtwagens en noemen dat “hotel DAF”. Er is een mobiele huiskamer en er zijn twee koks die voor eten en drinken zorgen. Wel liggen de chauffeurs met twee man in de vrachtwagencabine, dus ze hebben weinig privacy, zo is te lezen bij Omroep Brabant.

Daalder
Het bedrijf aan de Daalder is opgericht in 1993. Toen ontwikkelde Movico – destijds heette het de Wim van de Waarsenburg Produkties – de eerste mobiele faciliteit: de KinderTruuk. Deze rijdende speeltuin, voorzien van een podium voor presentaties, bleek een gouden greep. De combinatie van promotionele activiteiten, een podiumprogramma en diverse speelattracties voor kinderen, maakte de KinderTruuk succesvol voor vele merken, waaronder Kellogg’s.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen