13.5 C
Deurne
dinsdag 21 mei 2024
Home- DeurneMuseum De Wieger in kerstsfeer; stal met originele kerstfiguren van Hendrik Wiegersma

Museum De Wieger in kerstsfeer; stal met originele kerstfiguren van Hendrik Wiegersma

Het Deurnese museum De Wieger is komende tijd helemaal in kerstsfeer met onder meer een stal waarin de originele kerstfiguren van Hendrik Wiegersma te zien zijn. Daarnaast is het grote werk ‘Kerstnacht’ van Matthieu Wiegman opgehangen en is ook de met hand ingekleurde prent ‘Kerstmis’ van Hendrik Wiegersma te bewonderen. Deze werd gedrukt in 1934 door de firma Nies. 

“Een bezoek aan De Wieger Deurne is de komende weken beslist de moeite waard. Het museum is in kerstsfeer gebracht en er zijn nieuwe tentoonstellingen te zien”, meldt het museum. In de Wiegersmakamer is de tentoonstelling te zien van ‘Werken van Hendrik Wiegersma uit het bezit van de familie Van der Zwaan’ aangevuld met een aantal winterse tekeningen, zoals een portret van ‘Nel met de kerstroos’ en de ‘Arreslee’.

Museumdocenten
Daarnaast is er de nieuwe tentoonstelling ‘Experiment en vernieuwingsdrang 1940-1965, naoorlogs werk uit de collectie Fransen’ die kan worden bezichtigd onder begeleiding van een van de museumdocenten. Er kunnen maximaal 15 personen aanhaken per rondleiding. Het bijwonen van de instaprondleiding kost 3 euro per persoon en reserveren kan op de website van De Wieger. Je vindt het museum aan de Oude Liesselseweg in Deurne. De Wieger is ook op tweede kerstdag geopend.
Foto: Museum De Wieger

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen