13.8 C
Deurne
zondag 26 juni 2022
Home- DeurneMuseum De Wieger is weer open door versoepeling coronaregels

Museum De Wieger is weer open door versoepeling coronaregels

Door de versoepeling van bepaalde coronaregels mogen musea vanaf gisteren weer open. Ook museum De Wieger in Deurne is weer geopend en tot en met 10 januari 2021 is in het hoofgebouw en in de ateliers de tentoonstelling ‘Van Armando tot Zadkine’ te zien. De tentoonstelling bestaat uit ruim 200 kunstwerken in drie deelexposities, die samen een eeuw moderne en eigentijdse beeldende kunst bestrijken van het jaar 1920 tot 2020.

Ondanks de versoepelingen in het coronabeleid blijft vooraf reserveren bij een museumbezoek wel nodig. Wil je een bezoek brengen aan museum De Wieger? Stuur dan een email naar info@dewieger.nl met de datum en het tijdstip waarop u het museum wilt bezoeken. Bellen kan ook op woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur via 0493-322930. Wanneer je in het weekend naar De Wieger wilt, dan kun je alleen bellen op zaterdag en zondag van 12.00-17.00 uur en vragen of er nog mogelijkheden zijn op die dag. Bij binnenkomst worden de gegevens van elke bezoeker genoteerd om er bij een eventuele corona-uitbraak voor te zorgen dat dan bekend is wie het museum op welke datum heeft bezocht.

Terras
In november ontving Museum De Wieger een bijdrage van het Kickstart Cultuurfonds om met een stretchtent in de museumtuin een overdekt terras te creëren waar bezoekers ook in de herfst en winter buiten kunnen zitten. De stretchtent komt aan de achterzijde van het museum en krijgt terrasverwarming. De zijkanten blijven open waardoor er wel frisse lucht doorheen waait. Het terras kijkt uit op de hoge bomen achter De Wieger.

Tot en met 31 december ligt voor iedereen die een bezoek brengt aan het museum een uniek setje kunstkaarten van De Wieger klaar.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen