22 C
Deurne
zondag 22 mei 2022
Home- DeurneMuseumkaarthouders mogen gratis museumcatalogus ophalen

Museumkaarthouders mogen gratis museumcatalogus ophalen

Voor museumkaarthouders ligt, zolang de voorraad strekt, vanaf 15 december, gratis een museumcatalogus van Ossip Zadkine klaar. Het gaat om ‘Valentine Prax: Uit de schaduw van Ossip Zadkine’.

De actie vindt plaats in het kader van de naderende feestdagen en het promoten van museumwinkels in Nederland door de Museumvereniging. De Wieger heeft sinds enige tijd ook een uitgebreide museumwinkel, waarin nu ook verschillende kerstartikelen te koop zijn.

Valentine Prax
Kunstenaar Ossip Zadkine en zijn levensgezellin, Valentine Prax, raakten vanaf 1925 nauw bevriend met de schilderende huisarts Hendrik Wiegersma en werden ook regelmatige bezoekers van Huize De Wieger. In 2006 liet De Wieger het werk van Valentine Prax in het museum zien. Pax was een van de weinige vrouwelijke kunstenaars in het Parijse artistieke milieu van de jaren ’20 en ’30. Met de tentoonstelling heeft De Wieger toentertijd een vrouwelijke schilder willen eren.

Vrouwenpalet
Dit thema is een van de centrale thema’s van de tentoonstelling ‘Vrouwenpalet’, die vanaf 9 juli te zien is. Naast de tentoonstelling worden er vier maanden lang diverse activiteiten georganiseerd waarin de positie van de vrouw nu, en die van een eeuw geleden, belicht worden.

Divers
In De Wieger zijn momenteel op de bovenverdieping werken uit de collectie van Museum Flehite (Amersfoort) te zien, op de benedenverdieping stukken uit de collectie van De Wieger en Het schetsboek van Deurne – Aquarellen en verhalen van Henry van den Berkmortel. In de ateliers vind je werken van kunstenaarsechtpaar Henk Kneepkens en Dorothé Koolen.

Maatreglen
Museum De Wieger hanteert opnieuw de 1,5 meter regel en ook mondkapjes zijn weer verplicht. Voor een bezoek aan het museum heb je een coronatoegangsbewijs nodig. Reserveren voor je bezoek aan het museum mag, maar is niet noodzakelijk. Reserveren kan via de website.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen