17.7 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneMuzikaal slot viering Deurne 1300; groot openluchtconcert op de Markt

Muzikaal slot viering Deurne 1300; groot openluchtconcert op de Markt

De feestelijkheden rondom het 1300-jarig bestaan van Deurne krijgen zaterdag 25 juni een muzikaal slot in de vorm van een groot openluchtconcert met klassieke muziek. Stichting Oranjefestiviteiten en de Koninklijke Harmonie Deurne hebben de handen ineen geslagen en brengen Deurne in Concert in het laatste weekend van juni.

Tijdens het muzikale slotstuk zijn er optredens van landelijk bekende solisten als Esther Pierweijer en Oleg Lysensko. Daarnaast zullen lokale talenten als Annelie Brinkhof en Joost Manders te horen zijn. Voor het concert komen op de Markt in Deurne ruim 300 stoelen met tafeltjes te staan en zijn er borrelplankjes verkrijgbaar die zijn samengesteld door de diverse horecagelegenheden aan de Markt.

Het Dorp
De Koninklijke Harmonie Deurne (KHD) verzorgt het concert onder leiding van Martien Maas en heeft een programma samengesteld aan de hand van diverse thema’s die betrekking hebben op 1300 jaar Deurne. Hierbij passeren bekende lokale personen, bedrijven, gebouwen en gebeurtenissen de revue. De herkenbare klassieke muziek die gespeeld wordt, sluit aan op deze thema’s waarbij ook Het Dorp van Wim Sonneveld niet zal ontbreken.

The Masked Singer
Solisten zijn de landelijk bekende Esther Pierweijer en Oleg Lysensko. Pierweijer (mezzo sopraan) treedt regelmatig op als soliste met onder andere het Nederlands Symfonisch Orkest, Het Metropole Orkest, New Amsterdam Orchestra en Het Orkest van het Oosten. Ook is zij bekend als vocal coach bij I Can See Your Voice, The Masked Singer en The Talent Project. Oleg Lysensko is gespecialiseerd in klassiek accordeon, bayan en bandoneon. Hij heeft onder andere gespeeld met het Rotterdams Philharmonisch Orkest en met Sinfonia Rotterdam.

Kaartjes kosten voor Deurne in Concert kosten 25 euro per persoon waarbij een consumptie is inbegrepen. De kaartverkoop is inmiddels gestart via de website van Cultuurcentrum. Bij slecht weer wordt het concert verplaatst naar het Cultuurcentrum. Ook zonder kaartje kun je het concert beluisteren, maar dan niet vanaf een van de 300 zitplaatsen maar bij statafels op de terrassen van de horecagelegenheden rondom de Markt. Mocht het concert vanwege slecht weer verplaatst worden naar het Cultuurcentrum, dan is het niet mogelijk om zonder kaartje het concert bij te wonen.

Bedrijven die een tafel willen reserveren, kunnen contact opnemen met de organisatie via info@deurnekleurtoranje.nl. Het is dan mogelijk om met een groter gezelschap aan dezelfde tafel te zitten.

Foto: KHD Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen