12.4 C
Deurne
maandag 15 juli 2024
Home- DeurneMuzikaal talent verzamelt zich elke twee maanden op podium van Sessie X...

Muzikaal talent verzamelt zich elke twee maanden op podium van Sessie X in Deurne

Moeite om nieuw muzikaal talent vinden voor de optredens bij Sessie X hoeft organisator Piet Smulders niet te doen. Elke twee maanden staat het programma vol met de meest uiteenlopende artiesten uit de regio, maar ook van ver daarbuiten. Zondag 27 augustus vindt de zeventiende editie plaats van Sessie X in ’t Hofke van Marijke.

“We zitten al volgeboekt voor de rest van dit jaar, dus aan muzikaal talent geen gebrek”, zegt Smulders. Voor de komende sessie heeft hij weer een afwisselende line-up klaar staan met dit keer optredens van Mandy en Roger de Beer, Karin van Megen, Lisa Joosten & The All Inclusive , Rob Smallegoor,  Gertje Raassens en Tren Pouwels. “Dat is ook weer een geweldig programma om trots op te zijn. Er loopt zoveel talent rond, daar kunnen we nog jaren mee vooruit”, zegt Piet.

‘Waar ik het voor doe’
Smulders wil beginnende livemuzikanten stimuleren om door te blijven gaan omdat hij in het verleden veelbelovende bands heeft gezien, die er voortijdig om verschillenden redenen de brui aan gaven: “Ik weet hoe snel een jeugdige band dood kan bloeden als er niet genoeg wordt gerepeteerd en vooral genoeg wordt opgetreden. Sommigen van hen gaan op kamers wonen om te studeren en anderen gaan samenwonen of krijgen het te druk met opleiding of werk. Als de muzikale band dan niet sterk genoeg is, valt zo’n groep muzikanten uiteen terwijl het misschien tot iets heel moois had kunnen uitbloeien. Sessie X is bedoeld om dat te voorkomen, dat is waar ik het voor doe.”

Het gaat bij Sessie X niet alleen om de muziek, maar ook over de samenleving en wat er speelt in de wereld. Daarom wordt er bij elke editie een collecte gehouden voor een goed doel. Editie nummer 17 van Sessie X vindt plaats op zondag 27 augustus van 14.00 uur tot 18.00 uur in gemeenschapshuis ‘t Hofke van Marijke aan de Rembrandt van Rijnstraat 5 in Deurne. De entree is gratis.

Foto: Harold van der Burgt (beeld van optreden bij eerdere Sessie X)

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen