15.8 C
Deurne
zondag 16 juni 2024
Home- DeurneMuzikale talenten met en zonder beperking komen samen in projectkoor Coro d’Oro

Muzikale talenten met en zonder beperking komen samen in projectkoor Coro d’Oro

Het projectkoor Coro d’Oro is opgericht om muzikale talenten met en zonder beperking samen te brengen en gezamenlijk concerten te geven. Na een succesvolle editie in Helmond gaat het koor nu op zondagmiddag 16 april een bijzonder concert uitvoeren in de St. Willibrorduskerk in Deurne.

Koorleden en instrumentalisten uit alle geledingen van de samenleving brengen samen een feestelijke middag met (licht)klassieke en populaire muziek. Bij de muzikale samenwerking treedt een projectkoor op bestaande uit leden met en zonder een verstandelijke beperking onder leiding van dirigente Carolien van der Hulst.

Tonny Wijnands
Coro d’Oro wordt begeleid door de Rimboband die wekelijks repeteert bij Het Rijtven ORO, ze worden geleid door José van Bommel. Ook leerlingen van basisschool Tijl Uilenspiegel en de Gerardusschool uit Deurne en OBS De Stroom uit Brouwhuis doen mee aan het project. Troubadour Tonny Wijnands neemt de presentatie van de voorstelling op zich.

Verbinding
Onder het motto ‘Muziek verbindt en is er voor iedereen’ organiseren Lambertus Concerten en de Concertcyclus van St. Behoud Willibrorduskerk Deurne samen dit project. De organisaties geven aan dat inclusiviteit, bewustwording, interactie en verbinding een belangrijke rol spelen in de samenwerking. Daarbij is ook educatie is van belang, vertellen ze: “Binnen dit project worden kinderen in praktische zin, door actief samen te musiceren, zich bewust van elkaars talenten en beperkingen: muziek verbindt en is er voor iedereen.”

Het Dorp
Op het programma staan toegankelijke (licht-)klassieke en populaire werken, zoals The Lion sleeps tonight (The Tokens), Ode an die Freude (Beethoven), Ik zou wel eens willen weten (Jules de Corte) en Het Dorp (Wim Sonneveld). Daarnaast heeft elke basisschool een eigen inbreng. “De deelnemers, zangers en instrumentalisten, hebben zich enorm ingespannen om het voor het publiek tot een unieke en feestelijke voorstelling te maken”, meldt de organisatie.

Het concert vindt zondag 16 april plaats in de St. Willibrorduskerk aan de Markt in Deurne en begint om 16.00 uur. De entree is gratis, na het optreden vindt een collecte plaats.

Foto: Coro d’Oro

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen