11.4 C
Deurne
vrijdag 31 maart 2023
Home- DeurneNa bussen ook elektrische schepen; Ebusco breidt uit naar maritieme markt

Na bussen ook elektrische schepen; Ebusco breidt uit naar maritieme markt

Busfabrikant Ebusco gaat het werkterrein uitbreiden naar de maritieme markt. Na bussen, wil het bedrijf uit Deurne zich nu ook gaan richten op elektrische schepen. Hiervoor neemt Ebusco 40% aandeel in Zero Emission Services B.V. (ZES) over. Een bedrijf dat concepten ontwikkelt voor emissievrije binnenvaart.

De twee bedrijven denken met elk hun eigen expertises, elkaar goed aan te vullen. Bijvoorbeeld de ervaring die Ebusco heeft met heavy-duty batterijen en batterijmanagementsystemen kan worden toegepast in de concepten van maritiem bedrijf ZES. Met hun samenwerking willen de bedrijven hun gezamenlijke impact in de maritieme sector vergroten.

Veelbelovende sector
Peter Bijvelds, CEO van Ebusco licht toe: “We zijn enthousiast over deze transactie, een belangrijke stap voor Ebusco in deze zeer veelbelovende sector. Wij zijn ervan overtuigd dat Ebusco’s participatie in ZES kan zorgen voor een versnelde groei in de adoptie van elektrische binnenvaart. Samen kunnen we het voortouw nemen in deze vrijwel onontgonnen markt. We kijken uit naar de samenwerking met de andere aandeelhouders en het ZES-team om van schone, emissievrije binnenvaart de nieuwe standaard te maken.”

Softwareplatform
Ook de ervaring van Ebusco met het monitoren van een volledige busvloot en de laadinfrastructuur via het softwareplatform Ebusco Live, kan worden ingezet in de scheepvaart. Dit real-time vlootbeheersysteem kan ZES nog efficiënter maken en verder ontwikkelen, geeft Ebusco aan.

ENGIE
Het bedrijf ZES werd opgericht door de ING bank, energie- en technische dienstverlener ENGIE, maritiem technologiebedrijf Wärtsilä en het Havenbedrijf Rotterdam. Ebusco neemt haar 40% belang over van ENGIE. Alle aandeelhouders stellen kapitaal, expertise en personeel ter beschikking om ZES in haar ontwikkeling te ondersteunen. De transactie zal geen materiële invloed hebben op de financiële resultaten van Ebusco.

Foto: Ebusco

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen