2.6 C
Deurne
maandag 5 december 2022
Home- DeurneNacht Van Het Witte Doek voldoet opnieuw aan doelstellingen

Nacht Van Het Witte Doek voldoet opnieuw aan doelstellingen

Wát een weekend was het weer. Ruim 5600 bezoekers op uiteenlopende locaties, prachtig weer en een breed scala aan films over de afgelopen drie dagen en avonden. De “Nacht Van Het Witte Doek” was opnieuw een groot spektakel en vraagt zeker naar nóg meer. 

Nadat op vrijdagavond de JFF band het festival muzikaal had geopend, keken zo’n 1.200 bezoekers op de Markt naar de film “Kursk“, over de Russische atoomonderzeeër, die in 2000 in de Barentszzee zonk en waarbij alle opvarenden het leven lieten. Tegelijkertijd werden er ook films gedraaid in museum De Wieger en het cultuurcentrum.

Deurne uit de kunst en Deurne 75 jaar bevrijd

De dagen erna was er op diverse locaties van alles te beleven. Ook het filmaanbod was zeer divers. Geheel in stijl was er “Kunst op straat” voor de jeugd, die daarna werd getrakteerd op “Peter en de draak”.  In de stationsrestauratie van “Daily Deurne” werden doorlopend films vertoond over de mobilisatie van Gemert en Boekel, kort voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. In het cultuurcentrum was het dringen bij “Bohemian Rapsody” en zullen ongetwijfeld mensen de film hebben gemist. Dit gold op zondag ook voor de films in Holten’s Molen, waar verhalen over oorlog en bevrijding, maar ook “De Peel, 50 jaar bevrijd” en het “Ommel’s eindje” werden vertoond. Door de beperkte ruimte moesten vele belangstellenden deze films aan zich voorbij laten gaan.

Apekop

Speciaal voor deze editie had de organisatie een Hondekoptrein weten te strikken. Helaas had deze tijdens een rit schade opgelopen en is tot nader order buiten gebruik. Als alternatief werd nu een Apekoptrein ingezet, die speciale pendeldiensten reed tussen Deurne en Eindhoven. De idee rond de Hondekop had een speciale link met de film op het parkeerterrein voor het station. Daar werd namelijk ’s avonds “De Punt” vertoond over de treinkaping (met een Hondekoptrein) bij het Drentse dorp in 1977.

Lucky Seventh

Ook de groep van Lucky Seventh maakte zijn opwachting op het terrein voor het station. Op zaterdag en zondag presenteerde zij zich met enkele voertuigen en promotiemateriaal en maakte duidelijk waarvoor zij zich inzet. Onder dezelfde luifel was de stichting Hondekop aanwezig.

Deurne in beweging

In 2020 is het themajaar “Deurne in beweging” en de organisatie haakt daarop nu al aan om weer mooie, spannende, leuke en interessante films te selecteren voor de volgende editie van de “Nacht Van Het Witte Doek“.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen