19.6 C
Deurne
donderdag 20 juni 2024
Home- DeurneNatuur, milieu en duurzaamheid komen samen op Markt Groen Deurne

Natuur, milieu en duurzaamheid komen samen op Markt Groen Deurne

Bedrijven en organisaties op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid presenteren zich zondag 10 september op de Markt Groen Deurne bij De Ossenbeemd. Tijdens de 25ste editie van de markt zijn er ook streek-, Fair trade- en gezondheidsproducten verkrijgbaar.

Bij het evenement heeft de organisatie dit keer gezorgd voor een bijzondere ‘gast’. “Absolute topper is dit jaar de elektrische auto op waterstof, de Toyota Mira”, zegt voorzitter Jacques Moors. “De Ossenbeemd ontwikkelt zich steeds verder als centrum voor duurzaamheid en dan past op onze jaarlijkse markt zeker ook aandacht voor duurzaam vervoer. We zijn dan ook heel blij dat Toyota-dealer Oostendorp bereid is deze bijzondere auto op onze kleinschalige markt te showen”, aldus Moors.

Eetbare insecten
Op het gebied van duurzaamheid en nieuwe energie kunnen bezoekers tijdens de Markt Groen Deurne terecht bij Energy Port Peelland en het Energieloket van EnergieHuis Slim Wonen. Ook is er aandacht voor gezonde voeding, die in de regio wordt geproduceerd. “Op de markt vind je diverse bedrijven, zoals Bijzonder Brabants, Holtens Molen, en wat te denken van de eetbare insecten van Derix?”, zegt Jacques Moors van De Ossenbeemd.

sPeelslandschap
Voor informatie over het landschapsbeheer zijn leden van sPeelslandschap aanwezig. Deze Agrarische Natuurvereniging gaf in april van dit jaar samen met de gemeente Deurne bijna 200 kilo bloemzaad weg tijdens de actie ‘Geef Deurne Kleur’. Aan ongeveer 550 mensen werd bloemzaad uitgedeeld, dat bij elkaar goed is voor acht hectare aan nieuwe bloemenweide.

Ook kun je tijdens de markt alles te weten komen over het voedselbos Heieind. Voor de kinderen zijn er verschillende spelletjes waar ze aan mee kunnen doen en ze kunnen stenen en bloempotjes beschilderen.

De Markt Groen Deurne vindt plaats op zondag 10 september van 13.00 tot 17.00 uur bij natuur- en milieucentrum De Ossenbeemd aan het Haageind 31 in Deurne.

Foto’s: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen