8.5 C
Deurne
zondag 29 mei 2022
Home- DeurneNederland leest 'De Wandelaar' van Adriaan van Dis

Nederland leest ‘De Wandelaar’ van Adriaan van Dis

In november gaat heel Nederland met elkaar in gesprek over één boek; en dat is ‘De wandelaar’ van Adriaan van Dis. Deze moderne klassieker is voor 18+ leden van de Bibliotheek vanaf 1 november gratis op te halen bij de vestiging van de bibliotheek in Deurne,

Haal snel je exemplaar want op=op. Bibliotheekleden kunnen het actieboek bovendien gratis als e-book of luisterboek downloaden via de online bibliotheek. Ben je geen lid van de Bibliotheek? Schrijf je in en je krijgt het boek cadeau.

Scholen
Op scholen zullen de gesprekken gaan over ‘Katvis’ van Tjibbe Veldkamp. Nederland Leest Junior wordt alleen verspreid onder deelnemende scholen. Bibliotheekleden die benieuwd naar dit boek zijn, of mee willen lezen met Nederland Leest Junior, kunnen dit boek ook luisteren of lezen via de online Bibliotheek.

Eén boek, duizend gesprekken
Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek, dat bibliotheekleden cadeau krijgen van de Bibliotheek, het centrum voor ontmoeting en gesprek. Het thema van Nederland Leest voor 2021 sluit daar bij aan, namelijk ‘Over de grens’. In boeken en verhalen kan je naar alle hoeken van de wereld afreizen: je bezoekt andere continenten en culturen, maar ook in onze eigen omgeving de grens over gaan. Vanwege coronamaatregelen worden er geen grote bijeenkomsten gehouden om het boek te bespreken.

‘De Wandelaar’
Een Nederlander in Parijs krijgt bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man: hij wil helpen, goed doen. Maar alles wat hij doet pakt anders uit. In ‘De wandelaar’ stapt een keurige heer over zijn eigen grenzen en wordt meegesleurd in andere culturen en sociale klassen. Dat maakt ‘De Wandelaar’ een krachtige maatschappelijk betrokken roman.

Adriaan Van Dis
Adriaan van Dis (1946) heeft romans geschreven als ‘Indische duinen’, ‘De wandelaar’ en ‘Tikkop’. Van Dis woonde ruim zeven jaar in Parijs. In 2015 won ‘Ik kom terug;  de Libris Literatuurprijs en kreeg hij de Constantijn Huygens-prijs voor zijn hele oeuvre. In 2021 verscheen zijn meest recente roman ‘KliFi’.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen