24.6 C
Deurne
donderdag 25 juli 2024
Home- NeerkantNeerkantse Ellen Kusters presenteert boek over haar burn-out: ‘Werkte al jaren op...

Neerkantse Ellen Kusters presenteert boek over haar burn-out: ‘Werkte al jaren op automatische piloot’

Ellen Kusters uit Neerkant was jaren werkzaam als lerares in het basisonderwijs. In het begin met plezier, maar door de jaren heen werd dat steeds minder en kreeg ze een burn-out. Over wat zij daarbij doormaakte schreef ze het boek ‘Leven na een burn-out’. Maandag 1 juli presenteert ze de autobiografie in Sociaal Cultureel Centrum Den Draai in Deurne-Zeilberg.

“Terugkijkend op mijn tijd in het basisonderwijs werkte ik eigenlijk al jaren op de automatische piloot, zonder echt te genieten van mijn werk. Sterker nog: ik voelde me al lang niet meer die enthousiaste, vrolijke, lieve en gemotiveerde juf die ik in mijn beginjaren was”, zegt Ellen Kusters.

Haar boek is een herschreven versie van ‘Er was eens…een juf’, dat ze eerder uitbracht. Omdat haar oorspronkelijke uitgever met de noorderzon vertrok, was haar boek van de ene op de andere dag niet meer verkrijgbaar. Uiteindelijk kwam ze in contact met Droomvallei Uitgeverij die wel interesse had om haar boek in een nieuwe vorm uit te brengen.

Het verhaal van Kusters heeft ze vanuit haar eigen gevoel geschreven. Haar periode van de burn-out en het herstel beschrijft ze in dagboekvorm, vol met goede herinneringen aan de periode waarin ze begon als juf, maar ook de diepe dalen waar ze doorheen ging en weer vanuit wist op te krabbelen.

De boekpresentatie vindt maandag 1 juli plaats om 19.30 uur in Sociaal Cultureel Centrum Den Draai aan de Blasiusstraat 2 in Deurne-Zeilberg. Tijdens de bijeenkomst zal de Neerkantse schrijfster ook voorlezen uit haar boek en uitleg geven over het lange traject dat ze heeft afgelegd. Haar autobiografie is vanaf maandag verkrijgbaar onder ISBN-nummer 9789493314368. Na de presentatie is er gelegenheid om het boek te kopen en te laten signeren. ‘Leven na een burn-out’ is te koop voor 19,95 euro.

Foto: Ellen Kusters

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen