17.1 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- NeerkantNeerkantse Snijders loodst team door stenenlandschap naar eerste en tweede etappezege Dakar...

Neerkantse Snijders loodst team door stenenlandschap naar eerste en tweede etappezege Dakar Rally

Het team van chauffeur Janus van Kasteren, monteur Darek Rodewald en navigator Marcel Snijders uit Neerkant, heeft zondag de winst van de tweede etappe van de Dakar Rally op hun naam weten te schrijven. Zaterdag werd truck #600 ook al winnaar bij de eerste etappe en vrijdag won het team de proloog.

Van Kasteren mocht zondag als eerste van start en de concurrentie bleek niet opgewassen tegen de stuurmanskunsten van de Veldhovenaar. “Ik zit nu gelijk bij die andere gasten in het koppie. Zij zullen wel denken ‘hij is weer eerste'”, zegt Van Kasteren tegenover Omroep Brabant.

Bij het eerste deel van het parcours van de etappe op zaterdag heeft de vrachtwagen van Van Kasteren ook flink moeten werken in stoffige omstandigheden. “Je start om de 30 seconden, dus je komt al snel in het stof te zitten van andere deelnemers, maar ze gaan eigenlijk altijd wel goed aan de kant”, vertelt Janus van Kasteren

Na 120 kilometer rijden, kregen de deelnemers te horen dat de etappe ingekort zou worden tot 280 kilometer. Alles ging goed tot het parcours na de 20-minuten stop die iedere truck moet maken, veranderde in een stenenlandschap.

Dit betekende een mogelijke aanslag op de banden, maar door navigatiewerk van Snijders en creatieve rijkunsten van Van Kasteren werd het probleem opgelost. Door zoveel mogelijk bochten af te snijden, hoefde zo min mogelijk gestuurd te worden. Een aanpak die zorgde dat het team van Janus, Marcel en Darek ook zaterdag als eerste aankwam.

Foto: Iveco

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen