25.4 C
Deurne
zaterdag 10 juni 2023
Home- NeerkantNeerkantse water-rap gaat viral; leerlingen maken videoclip voor waterschapsverkiezingen

Neerkantse water-rap gaat viral; leerlingen maken videoclip voor waterschapsverkiezingen

De water-rap die de leerlingen van basisschool St. Willibrordus in Neerkant hebben gemaakt, gaat viral en is al bijna 10.000 keer bekeken via verschillende social media. Met rap als voertaal en de hiphopbeat als basis nemen de kinderen je in anderhalve minuut mee in de wereld van het water.

Vandaag kan er worden gestemd voor de waterschappen. De jonge water-influencers van groep 6 en 7/8 van de Neerkantse basisschool weten al precies waarom dat belangrijk is. “Poep in de beek is niet gewoon”, roepen de rappende kinderen in koor. Hoe ze de toekomst zien van water? Strak in het ritme van de beat, antwoorden ze: “Veilig, voldoende, schoon voor later.”

Rappen en bouncen
Basisschool St. Willibrordus is één van de deelnemers aan deze actie van waterschap Aa en Maas om de leerlingen bewust én bekend te maken met het belang van water en de taken van het waterschap. “En zo te horen is dat aardig gelukt! Zeg nou zelf, hier ga je toch spontaan van mee rappen en bouncen!?”, meldt het waterschap.

Tekst gaat verder onder de video

OOGPUNT
De filmpjes zijn gemaakt door de basisschoolleerlingen onder begeleiding van Patrick Schmitz en Yvette Groothedde van OOGPUNT. Zij bieden verschillende educatieve projecten aan scholen aan zoals muzikale cabaretvoorstellingen, drama-, dans- & muziekworkshops en het maken van de water-rap. Bij de activiteiten leren de kinderen om creatief en zinvol samen te werken en tegelijkertijd leren ze over de natuur.

Spraakwater Quiz
“Het project begint met de interactieve cabareteske Spraakwater Quiz in de klas over verschillende kanten van water, afval, goed rioolgebruik en klimaatadaptatie”, vertellen Patrick en Yvette. De informatie die de leerlingen daarbij krijgen, is heel breed. Van onderwerpen als de blauwe planeet tot h2o en van tsunami’s tot waterschaarste. Maar ook worden de kinderen bewustgemaakt van water en milieu in hun eigen situatie dichtbij: “Draai je kraan goed aan, gooi je afval niet op straat en maak je schoolplein en je tuin meer groen”, leggen de medewerkers van OOGPUNT uit.

Vette rapvideoclip
Daarna gaan de leerlingen hun eigen videoclip maken. De leerlingen denken samen na over hun onderwerp, schrijven hun eigen rap, werken aan hun performance en worden daarna door OOGPUNT gefilmd. Het geluid wordt ook nog apart opgenomen in een echte geluidsstudio op school. “Uiteindelijk heeft de klas dan een eigen duurzame, verantwoorde, doordachte, maar zeker ook vette rapvideoclip gemaakt over water, milieu, klimaat en duurzaamheid”, vertellen Schmitz en Groothedde.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen