17.6 C
Deurne
donderdag 13 juni 2024
Home- DeurneNieuw college Deurne bekend; brede coalitie met bekende en nieuwe gezichten

Nieuw college Deurne bekend; brede coalitie met bekende en nieuwe gezichten

Er staan komende jaren grote opgaven op het programma waar de gemeente Deurne mee aan de slag moet. Hiervoor gaan DOE!, DeurneNU, PGP Deurne (Progressief Akkoord-GroenLinks-PvdA) en de VVD samen de komende vier jaar de kar trekken. Elke partij zal één van de in totaal vier wethouders leveren.

Naast de huidige wethouders Marinus Biemans (DOE!) en Helm Verhees (DeurneNU) die hun wethouderschap verlengen, zijn er twee nieuwelingen: Willy van den Berg (PGP Deurne) en Tom Oomen (VVD).

Extra wethouder
Het nieuwe college heeft onder meer de opdracht om te zorgen dat er goed word aangesloten bij de zorgbehoefte in de gemeente. Verder zijn het verduurzamen van Deurne, het vormgeven aan de veranderingen in het buitengebied en het blijvend verbeteren van de woon- en leef-kwaliteit voor inwoners de belangrijke aandachtspunten. “Om ervoor te zorgen dat al deze en vele andere opgaven de benodigde bestuurlijke aandacht krijgen, is het goed om het college te versterken met een extra wethouder. Het nieuwe college zal dus uit vierwethouders bestaan”, geeft de gemeente aan.

Raadsprogramma
De vorming van de coalitie is in goed overleg verlopen na gesprekken met alle politieke partijen in Deurne. DOE! heeft als winnaar van de verkiezingen de leiding gevoerd bij de gezamenlijke en individuele gesprekken. Bij deze gesprekken is met alle partijen onder andere afgesproken dat de gemeenteraad ook deze keer een breed gedragen raadsprogramma gaat opstellen.

Constructieve gesprekken
De vier coalitievormende partijen hebben verschillende constructieve gesprekken gevoerd waarbij is besloten om af te wijken van de officiële zetelverdeling. “Hoewel het zetelaantal van de vier coalitievormende partijen verschillend is, zijn de onderlinge verhoudingen zo dat we hebben afgesproken dat iedere partij één kandidaat-wethouder levert”, meldt het college.

Portefeuilleverdeling
Marinus Biemans wordt verantwoordelijk voor Ruimtelijke ordening (stedelijk en landelijk gebied), Economie & Arbeidsmarkt en Wonen. Hij zal ook optreden als eerste locoburgemeester. De portefeuille van Helm Verhees zal bestaan uit Openbare Ruimte, Mobiliteit en Specifieke huisvestingsopgaven zoals Arbeidsmigranten, CPO, Wonen en zorg en alternatieve woonvormen. Willy van den Berg neemt Zorg, Kunst en Cultuur en Onderwijs voor zijn rekening en Tom Oomen wordt wethouder voor Gemeentelijk en maatschappelijk vastgoed, Duurzaamheid en Financiën.

De installatie van het nieuwe college zal op 31 mei plaatsvinden.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen