13.5 C
Deurne
dinsdag 21 mei 2024
Home- DeurneNieuw Deurnes bedrijf loopt voorop bij duurzame productie van staalconstructies

Nieuw Deurnes bedrijf loopt voorop bij duurzame productie van staalconstructies

Duurzaam ondernemen is een uitdaging voor veel bedrijven. Het Deurnese PMC Staalbouw BV is onlangs de nieuwe onderneming Durafer BV gestart, waarbij het productieproces zo duurzaam mogelijk is opgezet.

“Gezien de huidige uitdagingen met betrekking tot de CO2-uitstoot en stikstofbeperkingen, maar ook duurzaamheid, zijn wij gaan kijken hoe we kunnen bijdragen aan het verhelpen van deze problemen door middel van een circulaire staalconstructie”, meldt PMC Staalbouw.

Deze constructies worden milieuvriendelijk ontworpen en worden geproduceerd in een energie-neutrale werkplaats. Ook na het staal zijn dienst heeft gedaan in een constructie, kan zo’n onderdeel hergebruikt worden voor dezelfde functie in een nieuw project.

Groenste
Hiervoor is een zogenoemde Levenscyclusanalyse (LCA) opgesteld. Het resultaat is volgens PMC uitstekend: “Met de berekeningen van deze nieuwe manier van produceren is Durafer eruit gekomen als de groenste staalconstructie producent.” Daarmee is het bedrijf als beste beoordeeld door directeur Mantijn van Leeuwen van NIBE, een adviesbureau dat bedrijven helpt om betrouwbare data te leveren over hun producten en diensten.

Met deze kwalificatie staat Durafer bovenaan in de Nationale Milieu Database (NMD) met 0,01 euro aan milieukosten bij een levensduur van 100 jaar. De data is getoetst door een onafhankelijke, gekwalificeerde derde partij, volgens het NMD-Toetsingsprotocol.

Draagconstructies
Het Deurnese bedrijf gaat op deze groene manier stalen draagconstructies produceren, inclusief onder meer poedercoating, bevestigingsmiddelen en verbindingselementen. Het gaat om constructie-elementen zoals stalen kolommen, liggers, spanten, stabiliteitsvoorzieningen en bevestigingselementen.

PMC Staalbouw bestaat sinds 2003 en produceert staalconstructies voor de utiliteitsbouw, de agrarische sector en manegebouw. Het Deurnese bedrijf heeft ongeveer vijftig werknemers in dienst.

Foto’s: PMC Staalbouw

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen