20.9 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- NeerkantReünie oud-medewerkers De Treffer Neerkant; ‘Gemoedelijke sfeer maakte het uniek’

Reünie oud-medewerkers De Treffer Neerkant; ‘Gemoedelijke sfeer maakte het uniek’

Van 1978 tot en met 1996 was De Treffer één van de populairste discotheken in de regio. De bezoekers kwamen niet alleen uit Neerkant zelf, maar ook uit de rest van Zuidoost-Brabant en Noord-Limburg. Zaterdag 28 oktober houden oud-medewerkers van de horecagelegenheid voor de derde keer een reünie.

“Het wordt dan ook meteen de laatste keer”, zegt Treffer-dj van het eerste uur, Mart Thijssen. “We hebben al eens een reünie gehad met oud-eigenaren Wim en Luus en Marien & Marjo, maar deze reünie staat in het teken van de oud-medewerkers. Daarnaast kunnen ook de bezoekers van toen, hun tijd in de Treffer hierbij weer eens herleven.”

Van heinde en verre
Als dj Mattie draaide Thijssen jarenlang plaatjes in de discotheek. Dat sloeg niet alleen in Neerkant aan. “Mensen kwamen echt van heinde en verre: Liessel, Deurne, Asten, Heusden, maar ook uit Meijel, Panningen, Ospel, Grashoek, Koningslust en Beringe”, vertelt Mart Thijssen.

Het unieke aan de Neerkantse discotheek was volgens de oud-dj dat het niet zo massaal was bij de Treffer: “Het was heel gemoedelijk en kleinschalig. Iedereen kende elkaar en alle groepen hadden zo hun eigen plek. Vooral de zondagavond draaide altijd als een trein in de Treffer.”

Medewerkers
Thijssen hoopt dat er veel van zijn collega’s van toen op komen dagen: “In elk geval is Joke er ook bij, zij was ook één van de eerste medewerkers. Verder zou het leuk zijn als er verschillende dj’s van door de jaren heen ook langskomen.”

Dat zijn er volgens Mart Thijssen naast hemzelf een heleboel geweest. “Bijvoorbeeld Wil van Moorsel uit Liessel, dat was de eerste dj van de Treffer. Maar ook Mario Kortooms, Cor Hikspoors en Ivan van Oosterhout van DMG hebben er ooit gedraaid. Daarnaast hopen we dat veel andere medewerkers zoals het barpersoneel komen en natuurlijk zijn de bezoekers van toen ook van harte welkom.”

De reünie wordt gehouden op zaterdag 28 oktober in gemeenschapshuis de Moost aan de Moostenstraat 3 in Neerkant en begint om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via https://form.jotform.com/232814909038056.

Foto: De Treffer

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen