Waar velen reikhalzend uitkijken naar de komst van een Aldi in de Veldstraat in Deurne, doen omwonenden dat niet.

De gemeent..." />

12.1 C
Deurne
maandag 5 juni 2023
Home- DeurneNieuw hoofdstuk toegevoegd aan verhaal Aldi

Nieuw hoofdstuk toegevoegd aan verhaal Aldi

Waar velen reikhalzend uitkijken naar de komst van een Aldi in de Veldstraat in Deurne, doen omwonenden dat niet.

De gemeente ziet de komst van de koopjessupermarkt wel zitten en verleende de benodigde vergunningen. Hierover sprak een groep buurtbewoners al eerder haar ongenoegen uit bij de bezwarencommissie. Deze commissie gaf hen gelijk, maar de gemeente leek dit oordeel naast zich neer te leggen en stond zelfs een uitbreiding van winkel en parkeerterrein toe. In deze tweede vergunning ziet de buurt opnieuw kans om de plannen te dwarsbomen.

Regels
Op maandag stond de kwestie op de agenda. Advocaat Lars Pronk (Goorts en Coppens), die de buurtbewoners juridisch bijstaat, stelde dat de uitbreiding van de plannen niet aan de regels voldoet. De advocaat van Aldi heeft hier een andere mening over, een mening die burgemeester en wethouders delen.

Nog een hobbel
Wat betreft de uitbreiding van de plannen, is het bezwaar van de buurtbewoners niet de laatste hobbel die Aldi moet nemen. De woning die hiervoor het veld moet ruimen is nog niet per definitie van hen. Aldi stelt dat zij een voorlopig koopcontract hebben voor het huis van de buurman, de buurman zegt zich terug te willen trekken omdat hij het er niet mee eens is dat zijn pand met de grond gelijk gemaakt wordt. Hij wendde zich hiervoor al eerder tot de rechter.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen