16.7 C
Deurne
vrijdag 7 oktober 2022
Home- DeurneAantal coronabesmettingen in Deurne meer dan verdubbeld

Aantal coronabesmettingen in Deurne meer dan verdubbeld

Het aantal coronabesmettingen in de regio Zuidoost-Brabant is de afgelopen week verder toegenomen. In de gemeente Deurne steeg het aantal gevallen van 5 naar 12. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van het RIVM. De week er voor nam het aantal besmettingen vooral toe in de steden, deze keer zijn het vooral de dorpen waar de stijging snel gaat.

In Eindhoven steeg het aantal besmettingen van 55 naar 56 en in Helmond van 28 naar 31. In de dorpen is de toename afgelopen week een stuk sterker. In Nuenen ging het aantal coronabesmettingen van 0 naar 7, in Bladel van 4 naar 11 en Geldrop-Mierlo, dat eerder in één week 10 nieuwe gevallen kreeg, steeg nu maar met 1 nieuw geval van Covid-19. In de afgelopen twee weken werd één inwoner van de regio Zuidoost-Brabant in het ziekenhuis opgenomen, het gaat om een inwoner van Helmond. Twee mensen zijn overleden aan corona, deze komen allebei uit Eindhoven.

Feestjes en barbeques
Er is geen ‘harde’ verklaring voor de stijgingen in de dorpen op dit moment. De GGD Brabant Zuidoost geeft wel aan dat het bij deze plotselinge uitschieters vaak gaat om een aantal mensen van één familie of een vriendengroep die allemaal positief testen. Het vermoeden is volgens de GGD dat de oorzaak ligt bij familiefeesten, barbecues of borrels met vrienden.

Persconferentie Rutte
In de persconferentie op dinsdagavond 18 augustus gaf ook premier Rutte aan dat de meeste besmettingen nu vooral bij feestjes thuis en bij vrienden plaatsvinden. Thuis wordt daarom het maximum aantal personen voor bijeenkomsten gesteld op 6 gasten exclusief kinderen en het eigen huishouden. De bedoeling is dan wel dat er 1,5 meter afstand wordt gehouden maar in veel kleine huiskamers zal dat met 6 mensen al een hele opgave zijn.

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen