16.6 C
Deurne
vrijdag 14 juni 2024
Home- DeurneNieuw wegdek van Amstel Deurne getest

Nieuw wegdek van Amstel Deurne getest

Middenin de bouwvakvakantie ligt de Amstel er stilletjes bij. Een gedeelte van de weg is al gereed, maar nog niet toegankelijk voor automobilisten, om sluipverkeer door de woonwijk tegen te gaan. Zonde om dat mooie, nieuwe asfalt er zo werkeloos bij te laten liggen. Dat vond ook een zesjarige dame, vandaag trok zij haar ‘stoute schoenen’ aan om de weg te testen.

Perfect
Aan het einde van de rit kon ze niet anders dan met een glimlach van oor tot oor melden dat de weg perfect is. Aangemoedigd door enkele passanten op het naastgelegen fietspad rolde ze over het gladde, grijze dek.

Vervolg werkzaamheden
De weg is goedgekeurd door deze zesjarige, maar hoe staat het eigenlijk met de werkzaamheden? Ook daarmee gaat het goed. De werklieden genieten deze en volgende week nog van een welverdiende vakantie, maar daarna gaan de schoppen weer de grond in. In de periode van half augustus tot oktober zal het riool worden vervangen in de Hagelkruisweg, van Maassingel tot huisnummer 55. Eind september zal hiermee ook worden aangevangen van huisnummer 55 tot en met de kruising op de Zeilbergsestraat. Dit gedeelte zal in december worden afgerond, waarna met een toplaag op het asfalt de werkzaamheden definitief worden afgesloten.

DMG ging al eerder langs bij de uitvoerder en aanwonenden, beide partijen waren tevreden over de vorderingen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen