11.4 C
Deurne
vrijdag 31 maart 2023
Home- DeurneNieuwbouw appartementen Posthoek Deurne gestart; wethouder Biemans ramt pui oude postkantoor

Nieuwbouw appartementen Posthoek Deurne gestart; wethouder Biemans ramt pui oude postkantoor

De sloopwerkzaamheden van het oude postkantoor in het centrum van Deurne zijn maandagochtend symbolisch gestart door wethouder Marinus Biemans die met een bouwkraan de pui van het gebouw aan diggelen mocht rammen. Op de plek wordt komende tijd een nieuw gebouw gerealiseerd met 26 luxe appartementen met de naam de Posthoek.

De wethouder gaf vanmorgen samen met onder meer aannemer Burgtbouw het startsein door persoonlijk de eerste sloopwerkzaamheden uit te voeren: “Dat was echt heel vet om te doen”, vertelt Biemans. “Mooi om samen met de toekomstige bewoners en de buurt bij dit moment te zijn en ook hier Deurne Centrum weer mooier te maken. Met dit weer echt een klein feestje.”

Tuinpad
Het nieuwe pand wordt volledig rolstoel toegankelijk en krijgt 26 gelijkvloerse driekamerappartementen. De woningen hebben elk een balkon of buitenterras, afgesloten met glazen balustrades. Ook komt er een eigen parkeerterrein voor de bewoners. “Straks wordt hier ook nog een mooi plantsoen gerealiseerd als onderdeel van het Tuinpad als verbinding tussen het centrum van Deurne en Museum De Wieger. De leefomgeving krijgt hiermee een mooie impuls”, legt wethouder Biemans uit.

Foto: Facebook Marinus Biemans

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen