25.9 C
Deurne
maandag 2 oktober 2023
Home- DeurneNieuwbouwplannen voor uitbreiding woonzorglocatie SamenThuis in Deurne

Nieuwbouwplannen voor uitbreiding woonzorglocatie SamenThuis in Deurne

Woonzorglocatie SamenThuis aan de Vlierdenseweg in Deurne wil op hun terrein gaan uitbreiden met nieuwbouw om verder te kunnen groeien. De organisatie wil in een zo vroeg mogelijk stadium omwonenden bij de plannen betrekken zodat die hun input kunnen geven. Tijdens de kennismakingsmiddag op zondag 11 juni kunnen geïnteresseerden van 14.00 tot 16.00 uur hun ideeën en vragen delen met de medewerkers van SamenThuis.

“De plannen zijn nog echt heel pril maar we willen toch nu al graag in contact komen en samenwerken met lokale organisaties, bedrijven en buurtbewoners”, vertelt Hélène van Dijk van de woonzorglocatie.

Zorg
SamenThuis is in Deurne gestart in 2016 onder de vlag van Samen Verder. Een organisatie die in een aantal Peelgemeentes, Helmond en Eindhoven onder meer verzorging, verpleging en huishoudelijke hulp biedt. Daarnaast heeft Samen Verder een aantal locaties waar wonen mogelijk wordt gemaakt met zorg voor ouder wordende cliënten. Voor jongvolwassenen biedt de organisatie ook begeleid- en beschermd wonen aan.

Huiselijke sfeer
In Deurne is sinds de start zeven jaar geleden veel veranderd. In de natuurrijke omgeving is in het voormalige missiehuis een woonlocatie voor ouderen gecreëerd. Van Dijk legt uit dat SamenThuis kleinschalig wonen combineert met 24-uurs zorg in een huiselijke sfeer: “Zo creëren we een inclusieve gemeenschap waar iedereen zich thuis voelt en deel kan uitmaken van het sociale leven.”

Ideeën
In verband met de toenemende vergrijzing wil de organisatie vooruitkijken naar de toekomst. “We zijn klaar om de toekomstgerichte woonzorglocatie uit te bouwen, waarbij de omgeving betrokken wordt. We nodigen daarom mensen uit om mee te denken over onze woonzorglocatie en ons te vertellen wat de wensen en voorzieningen zijn die mensen missen in de wijk. Dat zullen waarschijnlijk voornamelijk inwoners van de St. Jozefparochie zijn, maar iedereen is welkom met ideeën tijdens onze kennismakingsmiddag”, zegt Hélène van Dijk.

Ontbrekende voorzieningen
Haar collega Mary Besselink legt uit dat er nog van alles mogelijk is omdat er nog niets vaststaat: “Er wordt nu eerst in kaart gebracht waar überhaupt gebouwd mag worden en waar niet. We willen graag dat iedereen in de buurt op voorhand al mee gaat denken. Die input nemen we dan mee naar de projectontwikkelaar en die kan dan weer kijken welke ideeën uitvoerbaar zijn. Dat kunnen ook voorzieningen zijn die in de buurt nu nog ontbreken en die misschien op één of andere manier kunnen worden geïntegreerd in onze nieuwe woonzorglocatie.”

Kunstwerken
Tijdens de informatiemiddag kunnen bezoekers kennismaken met de bewoners en medewerkers van SamenThuis. Verder is er een expositie te zien van kunstwerken die zijn gemaakt door bewoners en er zijn hapjes en drankjes. De kennismakingsmiddag vindt plaats op zondag 11 juni van 14.00 tot 16.00 uur bij de woonzorglocatie aan de Vlierdenseweg 109A in Deurne.

Foto: SamenThuis

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen