4.5 C
Deurne
zaterdag 24 februari 2024
Home- DeurneNieuwe band Wallpaper debuteert tijdens Zomerse Terrasconcerten

Nieuwe band Wallpaper debuteert tijdens Zomerse Terrasconcerten

Of het weer deze keer meezit is nog de vraag maar wat betreft de muziek zit het wel goed, verzekert Hans Wilbers van de band Wallpaper die woensdagavond 18 augustus tijdens de Zomerse Terrasconcerten in Deurne voor het eerst optreedt. De band speelt easy listening muziek of zoals ze het zelf noemen semi akoestisch ‘behang’.

“We hebben afgelopen weekend de generale repetitie gedaan en zijn er helemaal klaar voor. Nu maar hopen dat het woensdag goed weer is”, zegt Wilbers afgelopen zaterdag in het DMG-radioprogramma MiddagMaatjes. Hij heeft samen met nog twee andere muzikanten in coronatijd een band gevormd en ze hebben hun eerste echte optreden woensdagavond op de Markt in Deurne.

Slagwerker
Het ontstaan van de band heeft voor Wilbers eigenlijk een vervelende aanleiding. “Door de corona is een heel stuk van mijn werk als geluidstechnicus weggevallen en in oorsprong ben ik ooit begonnen als slagwerker, als muzikant dus. Ik ontmoette een bassist en een gitarist die ik al langer kende. Die waren aan het repeteren en ik had zoiets van; ik zou daar graag bij aan willen sluiten. De muziekstijl die stond mij aan, de personen stonden me aan en zo is het gebeurd dat we samen verder zijn gegaan.”

Mooi gezelschap
Wallpaper bestaat uit drie muzikanten; naast Wilbers op drums, speelt Henk van Hemert op basgitaar en Toon van der Aa op akoestische gitaar. “We zingen alle drie met vaak meerstemmige zang. Toon en ik nemen de leadzang voor onze rekening en Henk pakt de hoogste stemmetjes erbij. Een heel mooi gezelschap denk ik.” De dochters van bandlid Toon van der Aa zijn ook niet onbekend in de muziekwereld: “Zijn dochters Lesley en Michele van der Aa zingen onder meer als achtergrondzangeressen bij artiesten als Nick en Simon, de 3J’s en ook bij André Hazes Jr. en met de vader ervan kan ik nu muziek maken”, vertelt Hans Wilbers enthousiast.

Akoestisch jasje
Het genre muziek dat het nieuwe trio speelt, bestaat uit nummers voor een breed publiek. Wilbers legt uit: “De naam van de band zegt het al een beetje. Wallpaper, het is een beetje achtergrondmuziek, easy listening en laid back nummers. Toch wel bekende populaire nummers in een akoestisch jasje. Bijvoorbeeld zelfs een nummer van de Foo Fighters maar dan in een rustig setting maar ook muziek van Tom Petty, Snow Patrol, David Bowie en zelfs van Paul Carrack die niet zo vaak word gecovered.”

Uniek in de wereld
Voor de optredens heeft Hans Wilbers een bijzonder instrument waar hij op speelt. “Ik wilde persé een 13 inch Ludwig snaredrum, die schijnen er niet zo heel veel te zijn. Dus ik heb er eentje laten bouwen en dat is echt een fantastische snare en hij is uniek in de wereld”, vertelt Wilbers.

Het optreden van Wallpaper tijdens de Zomerse Terrasconcerten begint woensdag 18 augustus om 19.00 uur. Omdat er alleen zitplaatsen zijn toegestaan op de Markt, adviseert de organisatie om op tijd aanwezig te zijn. De toegang is gratis. Bekijk hieronder een voorproefje van het optreden van Wallpaper. In de video hoor je een live-opname van een van de repetities van de band.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen