6.4 C
Deurne
maandag 26 februari 2024
Home- DeurneNieuwe banklening voor Ebusco moet Deurnese busfabrikant door lastige periode heen helpen

Nieuwe banklening voor Ebusco moet Deurnese busfabrikant door lastige periode heen helpen

Aanhoudende tekorten in materieel en personeel hebben bij Ebusco in Deurne gezorgd voor een lagere busproductie. In combinatie met flinke kostenstijgingen, is het verlies stevig oplopen en raakte de bodem van de kas bijna in zicht. Daarom heeft de busfabrikant een lening bij de bank veiliggesteld om door deze lastige periode heen te komen.

“We kunnen zonder twijfel stellen dat de eerste helft van 2023 teleurstellend was. Vooral door de impact van verstoringen in de toeleveringsketen en tekort aan geschoolde arbeiders, vielen onze prestaties helaas tegen”, zegt CEO Peter Bijvelds van Ebusco.

Omzet
De busfabrikant waarschuwde in maart en eind juli al voor tegenvallers en lagere winsten. Begin deze maand werd duidelijk dat het zogenoemde ebitda-verlies (43,5 miljoen euro) hoger uitviel dan de verkopen (41,7 miljoen euro). Uit de gegevens de van halfjaarresultaten blijkt dat Ebusco in de eerste zes maanden van dit jaar alleen al aan materiaalkosten meer kwijt was, dan het bedrijf aan omzet behaalde.

41,5 miljoen
Om de liquiditeitsbehoefte op korte termijn te financieren, heeft Ebusco een tweejarige financieringsfaciliteit van 41,5 miljoen euro veiliggesteld, naast het al bestaande bankgarantiekrediet van 50 miljoen euro. “Met het oog op de versnelling van de productie met partners, ziet Ebusco verdere mogelijkheden om het werkkapitaal en de kostenbasis te stroomlijnen”, meldt de bussenbouwer uit Deurne.

Lees ook: Koerswijziging voor Ebusco door aanhoudende tekorten in materieel en personeel

Foto: Ebusco

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen