-2.9 C
Deurne
zaterdag 2 december 2023
Home- DeurneLeerlingen Peellandcollege en Willibrordgymnasium presenteren eigen One Minute Films

Leerlingen Peellandcollege en Willibrordgymnasium presenteren eigen One Minute Films

Als een echte Steven Spielberg maakten een aantal leerlingen van IVO-Deurne hun eigen One Minute Films. Zaterdagochtend zijn de resultaten van de junior filmregisseurs en acteurs te zien van 11.00 tot 12.30 uur in de grote zaal van Cultuurcentrum Deurne, tijdens een speciaal jongerenprogramma van de Nacht van het Witte Doek.

Naast de vertoning van de korte films, wordt bekendgemaakt welke van de One Minute Films op het grote doek wordt vertoond bij de verkiezing van de Film Talent Award Brabant.

‘Storyboards’
Leerlingen van het Peellandcollege en Willibrordgymnasium hebben in mei een serie van drie filmworkshops gevolgd, waarbij ze alles leerden dat komt kijken bij het maken van een film. Van het bedenken van het verhaal tot het uitwerken van ‘storyboards’ en van het regisseren en filmen tot acteren.

Onder leiding van de twee ervaren regisseurs Lisette Vlassak en Ramon Etman gingen de jonge filmtalenten aan de slag met hun eigen film met een lengte van één minuut. Vlassak won in 2022 de eerste Award Beste Brabantse Afstudeerfilm en werkt onder andere voor NPO Zapp.

‘Cocon’
Om 11.00 uur wordt zaterdagochtend het jongerenprogramma gestart met de winnende korte film ‘Cocon’ van Lisette Vlassak. Het verhaal gaat over de ontluikende seksualiteit van de jonge Sonny, die worstelt met zijn mannelijkheid en zijn droommeisje Coco voor zich wil winnen. Vlassak gaat na de vertoning van haar film in gesprek met het publiek.

Daarna is het de beurt aan de leerlingen aan de producten van de leerlingen van het Peellandcollege en Willibrordgymnasium. Hun One Minute Films worden getoond en Lisette Vlassak gaat bespreekt met de leerlingen hun ervaringen bij het maken van de eigen films.

Het jongerenprogramma dat is opgezet door Platform Global Goals Deurne, IVO-Deurne en Nacht van het Witte Doek, wordt afgesloten met de vertoning van de film ‘The Social Dilemma’, over de verslavende en ontwrichtende werking van veel media-uitvindingen die komen uit Silicon Valley.

Foto’s: IVO-Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen