15.9 C
Deurne
vrijdag 21 juni 2024
Home- DeurneNieuwe beweegvoorzieningen in Zeilberg en Neerkant eindelijk stapje dichterbij

Nieuwe beweegvoorzieningen in Zeilberg en Neerkant eindelijk stapje dichterbij

Na jaren van wachten zijn er nu concrete plannen voor beweegvoorzieningen in de Zeilberg en Neerkant. Voor wat betreft de Walsberg wachten betrokkenen met keuzes maken totdat ook het basisonderwijs nieuwbouwplannen maakt, meldt de gemeente.

Er is grote behoefte aan beweegplekken in de Zeilberg, Walsberg en Neerkant maar de realisatie van de voorzieningen loopt door uiteenlopende oorzaken telkens weer vertraging op. Het laatste uitstel om met de plannen verder te gaan, kwam in april van dit jaar toen wethouder Helm Verhees aangaf dat de uitvoering beter kon worden doorgeschoven naar het nieuwe college.

Volgende stap
Wethouder Tom Oomen van dat nieuwe college ziet positieve ontwikkelingen waarmee er nu eindelijk spijkers met koppen kunnen worden geslagen: “Ik ben blij dat we nu een volgende stap kunnen nemen. Samen met betrokkenen gaan we de basisvoorzieningen op peil brengen. Er is een hoge betrokkenheid. Dat heb ik tijdens mijn werkbezoek in levende lijven mogen ervaren. Dat geeft vertrouwen dat er een resultaat komt dat past bij Neerkant.”

De Moost
Daar zijn de Neerkantse gymzaal en de basisschool aan vernieuwing toe en wil de gemeente Deurne naast het gemeenschapshuis De Moost op korte termijn een beweegvoorziening realiseren. De school neemt dan afscheid van hun oude gymzaal en daarvoor komt een nieuwe voorziening voor de hele gemeenschap in de plaats. “Samen met De Moost werkt de gemeente de plannen uit en onderzoekt wat nodig is om deze te realiseren. De plannen voor een nieuwe school op de huidige locatie kunnen direct in gang worden gezet”, geeft de gemeente aan.

Zeilberg
Het plan voor de Zeilberg is om de grote zaal van het gemeenschapshuis Den Draai aan te passen. “Buurtbewoners en schoolkinderen krijgen dan een plek dichtbij waar ze binnen kunnen bewegen”, meldt de gemeente. Die wil dit plan ook financieel steunen waarbij de organisatie van Den Draai de plannen verder uitwerkt en samen met de gemeente onderzoekt wat nodig is om beweegvoorziening in de Zeilberg van de grond te krijgen.

1.500.000 euro
Op sommige plekken wachten de bewoners al vanaf 2015 op een nieuwe beweegvoorziening in hun buurt. In oktober 2020 heeft de gemeenteraad al via het raadsvoorstel ‘Maatschappelijke Voorzieningen in de Buurt’ vastgelegd hoe ze dit plan willen uitvoeren en in juni 2021 zijn er ook locatie-bezoeken geweest in de Walsberg, Zeilberg en Neerkant om ter plekke te bekijken wat de mogelijkheden zijn voor een beweegvoorziening in de gemeenschapshuizen daar. Het totale budget van 1.500.000 euro dat beschikbaar is gesteld door de raad voor de beweegvoorzieningen, wordt ingezet voor het realiseren van de plannen in Neerkant en Zeilberg.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen