17.4 C
Deurne
maandag 22 juli 2024
Home- DeurneTour de France karavaan van Movico terug in Deurne

Tour de France karavaan van Movico terug in Deurne

Het konvooi van vrachtwagens van Movico is maandagmiddag teruggekeerd in Deurne. Vier weken lang waren ze eerst in Denemarken en daarna in Frankrijk om bij elke etappe van de Tour de France langs de route en bij de finish onder meer de tribunes, podia, mobiele kantoren en natuurlijk de finishboog op te bouwen.

Een team van 55 medewerkers trok voor de zesentwintigste keer achter de renners aan met een vloot van zogenoemde transformers van het Deurnese bedrijf, dat zijn mobiele evenementen-structuren die worden ingezet bij de wielerwedstrijd.

Uitdaging
Deze Tour had nog een extra uitdaging in petto voor de mannen en vrouwen van Movico want de eerste drie etappes vonden dit keer plaats in Denemarken waarna er een rustdag was en de renners de dag daarna de Tour verder reden in Duinkerke in Frankrijk. Dat betekende dat het Deurnese team 24 uur had om al het materieel op die zondagavond in Denemarken af te breken en op maandagavond in Frankrijk weer opgebouwd en schoongemaakt klaar te hebben staan. Bedoeling was dat het konvooi daarbij op maandag 4 juli de Deurnese gemeentegrens zou passeren via de A67 maar vanwege de boerenprotesten is het konvooi toen via Duitsland omgereden.

Tour de France Femmes
Een gedeelte van het konvooi en medewerkers zijn nog in Frankrijk om de faciliteiten te verzorgen voor de Tour de France Femmes die deze week wordt gereden. Daar doen ze dezelfde logistieke mega-operatie nog een keer dunnetjes over. Eind deze week zal op La Super Planche des Belles Filles bekend worden wie de eerste winnares zal zijn van deze Tour de France voor dames.

Beeldbepalend
Het bedrijf uit Deurne is met hun vloot al meer dan 25 jaar beeldbepalend voor de fans, commerciële en mediapartners van het grootste jaarlijks terugkerende en rondreizende sportevenement ter wereld. Als een geoliede machine en binnen enkele uren tuigen de medewerkers razendsnel het startdorp en de finishstraat op.

Foto’s: Martien van Dam

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen