9.7 C
Deurne
zaterdag 9 december 2023
Home- DeurneNieuwe DAF Wandeling Deurne

Nieuwe DAF Wandeling Deurne

Hub van Doorne, oprichter van de DAF, maakte de DAF wereldberoemd met zijn uitvinding van de automatische transmissie, in de volksmond het ‘pientere pookje’ genoemd. Hub heeft veel voor Deurne en de gemeenschap betekend en zijn sporen in het dorp nagelaten.

Verrassend Groepsarrangement

In het thema Deurne Palet van De Peel, ontwikkelde VVV Deurne een DAF wandeling door Deurne.  Onder leiding van een enthousiaste VVV-gids kun je meewandelen door het leven van Hub van Doorne. Villa Doornehof waar de familie van Doorne resideerde, De Wieger, het bronzen duobeeld van het echtpaar Hub en Rie zijn bijvoorbeeld onderdelen van deze bijzondere tocht. Dit nieuwe groepsarrangement is vanaf heden te reserveren bij VVV Deurne. Het is mogelijk combinaties te maken met koffie en gebak, ontbijt, lunch of diner bij DAF Drinks And Food Deurne. In dit restaurant treft de bezoeker allerlei voorwerpen die herinneren aan Hub van Doorne en de DAF. Een bezoek met rondleiding in het DAF Museum in Eindhoven is ook aan het arrangement te koppelen.

Nieuwe routefolder
In een splinternieuwe routefolder is de nieuwe DAF Wandeling op het wandelroutenetwerk uitgezet. Via de knooppunten loop je de route. Een uitkomst voor degenen die graag individueel op pad willen.  De diverse bijzondere bezienswaardigheden die betrekking hebben op het leven en werk van Hub van Doorne staan op de kaart in de folder aangegeven. De geschiedenis ervan is in de tekst te lezen. Zo kom je al wandelend van alles te weten over de creatieve Deurnenaar Hub van Doorne. De routefolder is te koop bij VVV Deurne, overigens tijdelijk gehuisvest in het gemeentehuis, en binnenkort ook verkrijgbaar bij DAF Restaurant Deurne en DAF Museum Eindhoven.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen