16.1 C
Deurne
maandag 27 mei 2024
Home- DeurneNieuwe financiële ontlastingsregeling voor herdenkingen en vieringen in Deurne komt te laat...

Nieuwe financiële ontlastingsregeling voor herdenkingen en vieringen in Deurne komt te laat voor dit jaar

Als het aan de fractie van Onafhankelijke Groep Deurne (OGD) ligt, worden organisatoren van Koningsdag, dodenherdenking en Bevrijdingsdag financieel ontlast. Hiervoor heeft de partij begin februari een voorstel gedaan, maar nu blijkt dat het burgemeester en wethouders niet lukt om dit voor de herdenkingen en vieringen van dit jaar in te voeren. Daarom wil Benny Munsters van Onafhankelijke Groep Deurne weten of de onkosten voor 2023 met terugwerkende kracht kunnen worden meegenomen.

Waarom het idee eerst op pauze werd gezet, dan weer voortvarend wordt omarmd en uiteindelijk toch weer op de lange baan wordt geschoven, is voor Munsters onduidelijk. Zijn fractie heeft het voorstel al gedaan tijdens de Raadscommissie Omgeving van 7 februari en als motie ingebracht in de gemeenteraadsvergadering van 28 februari. “De ingediende motie is aangehouden, om tegemoet te komen aan de vraag van de wethouder, welke meer tijd nodig had hierop te reageren”, legt Munsters uit.

Verrast
Toch meldt de burgemeester slechts een dag later in een niet-openbare vergadering van het presidium op 1 maart, dat naar aanleiding van de motie een regeling zou worden opgesteld om de organisaties tegemoet te komen en dat het onderwerp in de gemeenteraad op 28 maart zou worden voorgelegd. De fractie van Munsters is op dat moment verrast over de gang van zaken, maar toch zeer tevreden met het resultaat ‘ondanks dat dit buiten de openbare vergadering heeft plaats gevonden’.

Te laat
Maar op 21 maart meldt het college: “We hebben uw vraag gehoord en willen met een goed voorstel komen. De termijn van 28 maart 2023 is niet haalbaar. U mag verwachten dat wij voor de zomer een regeling aan uw raad voorleggen.” Dat is volgens Munsters te laat voor de herdenkingen en vieringen van dit jaar en daarom heeft zijn fractie vragen gesteld over de onkosten voor 2023 en of die met terugwerkende kracht kunnen worden meegenomen in de toekomstige regeling.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen