13.3 C
Deurne
dinsdag 21 mei 2024
Home- Deurne Leerlingen Aventurijn interviewen oud-schoolgenootje en musicalster Romy Joosten in Kids Flits

[VIDEO] Leerlingen Aventurijn interviewen oud-schoolgenootje en musicalster Romy Joosten in Kids Flits

Leerlingen van de Prodas-scholen in de regio gaan elke maand op zoek naar het nieuws voor en door kinderen en deze keer hebben Sanne, Fenna, Annemijn en Sies van basisschool De Aventurijn in Deurne een heel bijzondere Very Interessant Persoon (VIP) voor de camera van Kids Flits weten te krijgen. Het is Romy Joosten uit Helmond die ook op de Aventurijn heeft gezeten en onder meer in de musical Anastacia heeft gespeeld.

Daarnaast laten Tess en Ilse van basisschool Antonius in Heusden zien hoe ze met de Kinderraad hebben gewerkt aan een project dat er voor zorgt dat kinderen veilig kunnen surfen op het internet. Leerlingen van basisschool ’t Rendal in Lierop onderzochten hoe we de aarde kunnen redden door bijvoorbeeld van afval iets leuks te maken of ideeën te bedenken voor duurzame energieopwekking.

De lente
Verder verwelkomen meester Mike en sidekick Cas van de Mariaschool in Someren de lente en leggen ze alles uit over de Ramadan en hebben de kinderen weer verschillende weetjes uit de regio verzameld die in deze aflevering voorbijkomen.

Tips
Tips voor onderwerpen en weetjes kunnen de junior journalisten van de verschillende Prodas-scholen altijd goed gebruiken, die kun je doorsturen naar kidsflits@prodas.nl. Kids Flits is een initiatief van Stichting Prodas in samenwerking met DMG en Siris. De afleveringen zijn onder meer te zien op DMG TV via dmgdeurne.nl en worden ook elke maand bekeken door de ongeveer 4.000 leerlingen op alle scholen van Prodas.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen