15.9 C
Deurne
vrijdag 21 juni 2024
Home- DeurneNieuwe Kids Flits over het nut van ‘bewegend leren’ en ander nieuws...

Nieuwe Kids Flits over het nut van ‘bewegend leren’ en ander nieuws voor en door kinderen

In de nieuwste aflevering van het tv-programma Kids Flits doen de leerlingen van basisschool St. Jozef in Someren onderzoek naar het 90-jarig bestaan van hun school. Daarnaast vertellen Gijs en Daan van basisschool De Heiakker in Deurne over ‘bewegend leren’ en leggen Moke & Mike van de Mariaschool in Someren uit wat de ROUTE 8 Toets is.

Ook zijn er weer drie interessante weetjes en Neal en Bas interviewen Stef, die onder meer werkt bij Gastvrij & Zo in het Cultuurcentrum in Deurne en deze maand de Very Interessant Persoon is.

Dit is de derde aflevering van het tv-programma dat een initiatief is van Stichting Prodas in samenwerking met DMG in Deurne en Siris in Someren. De afleveringen zijn onder meer te zien via DMG TV op dmgdeurne.nl en worden ook elke maand in de klas bekeken door de ongeveer 4.000 leerlingen van alle scholen van Prodas in Deurne, Asten en Someren.

Tekst gaat verder onder de video

Met het maken van het tv-programma worden op een creatieve manier onderwijsvakgebieden als Nederlandse taal, mediawijsheid, wereldoriëntatie, cultuur- en erfgoedonderwijs en creatieve vakken met elkaar verbonden. “De kinderen kunnen met dit initiatief ervaren wat er bij komt kijken om een televisieprogramma te maken. Ze leren tegelijkertijd meer over hun eigen omgeving, over het maken van een video, over het inzetten van sociale media, ze oefenen in samenwerken, communiceren, presenteren en nog veel meer”, vertelt Sarah Snep van Prodas.

Heb je tips voor de redactie van Kids Flits of wil je meehelpen? Stuur dan een mail naar sarah.snep@prodas.nl.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen