8.3 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneLeerlingen Hub van Doornecollege bouwen platte kar om tot foodtruck

Leerlingen Hub van Doornecollege bouwen platte kar om tot foodtruck

Een aantal leerlingen van het Hub van Doornecollege zijn bezig met het bouwen van een echte foodtruck. Het enige dat ze daarbij hebben gekregen zijn een platte kar en een geldbedrag 5000 euro. Hiermee moeten ze een complete foodtruck bouwen waar alles aan klopt en die later ook echt in gebruik kan worden genomen.

Het is voor de leerlingen van de studierichting Bouwen, Wonen en Interieur (BWI) dus niet een beetje spelen met techniek of zomaar een leuk wagentje of caravan ombouwen. Het frame moet bestand zijn tegen alle weersomstandigheden en natuurlijk moet de foodtruck volledig en handig ingericht zijn.

Verschillende studierichtingen
Om er voor te zorgen dat alle aspecten van de wagen straks perfect zijn uitgevoerd, werken er leerlingen van verschillende studierichtingen samen aan het project. Naast de leerlingen van Bouwen, Wonen en Interieur (BWI) helpen ook studenten van Produceren, Installeren en Energie (PIE) mee aan de truck en leerlingen van Mobiliteit en Transport (MT).

‘Prachtige manier van leren’
“Het is wel duidelijk dat er bij ons nogal wat specialisten rondlopen. Er is flink wat laswerk te doen, schilderen, meubels maken, elektriciteit aanleggen, banden controleren; onze leerlingen draaien hun hand er niet voor om. Nou ja, soms maken ze een telfoutje. Dan past er iets niet en moet het opnieuw. Maar hoe erg is dat? Een prachtige manier van leren”, legt de leiding van de school uit.

‘Stromend water’
Zelfs de leerlingen van Horeca, Bakkerij en Recreatie zijn hard nodig voor het project.  “Zij bepalen de eisen voor het interieur want het is natuurlijk ook de bedoeling dat er straks makkelijk gewerkt kan worden. ‘We hebben stromend water nodig’, was één van de eerste opmerkingen. Dus maken de techneuten een wastafeltje”, geeft de school aan.

Samenwerken
De leerlingen leren met het project om goed samen te werken. Dat doen ze met elkaar, maar ook met bedrijven buiten de school. De hydraulische klep gaan ze bijvoorbeeld maken bij en in samenwerking met Movico in Deurne.

Techniek
Het project Sterk Techniek Onderwijs (STO) is een samenwerking van het Hub van Doornecollege, Varendonck-college en Vakcollege Helmond. “Met STO stimuleren we leerlingen om te kijken naar en kiezen voor techniek. De Foodtruck wordt gemaakt in het kader van STO. Zo maken leerlingen kennis met de mooie kanten van techniek”, vertelt de leiding van het Hub van Doornecollege.

De foodtruck zal als hij klaar is voor het eerst te zien zijn op het Dutch Technology Festival in juni. De leerlingen van de afdeling Horeca en Bakkerij zorgen tijdens de presentatie voor de versnaperingen.

Foto: Hub van Doornecollege

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen