14.1 C
Deurne
vrijdag 22 september 2023
Home- DeurneNieuwe order voor Deurnese Ebusco; 20 elektrische bussen voor Duitse markt

Nieuwe order voor Deurnese Ebusco; 20 elektrische bussen voor Duitse markt

Busfabrikant Ebusco uit Deurne heeft een contract getekend met het Duitse KVS GmbH Saarlouis voor de levering van vijftien 2.2-bussen van 12 meter lang en vijf 2.2-bussen van 18 meter. De planning is dat de bussen begin 2024 worden geleverd aan deze nieuwe klant van Ebusco.

Het Deurnese bedrijf verstevigt hiermee haar positie in Duitsland dat een van de leidende landen voor Zero Emission transport is. In december vorig jaar wist Ebusco ook al een order binnen te halen voor twaalf 3.0-bussen van 12 meter lang die gaan rijden voor het Duitse openbaar vervoerbedrijf NIAG. De oplevering van deze bussen is gepland voor eind 2023.

Saarland
De 2.2-bussen worden ingezet door openbaar vervoerbedrijf KVS (GmbH Nahverkehrs-Unternehmen) in de deelstaat Saarland en de stad Saarlouis. Voor deze order nam Ebusco het op tegen andere e-busleveranciers in Duitsland. “We zijn erg trots dat we deze aanbesteding voor Ebusco hebben kunnen winnen. We kijken er erg naar uit om samen te werken met KVS Saarlouis, samen kunnen we ons gemeenschappelijke doel om het openbaar vervoer duurzamer te maken, waarmaken”, zegt Sales Director Wolfgang Hackauf van Ebusco.

Grote actieradius
De reden KVS Saarlouis voor de bussen van Ebusco heeft gekozen, heeft volgens gedelegeerd bestuurder Andreas Michel onder meer te maken met de grote reikwijdte die de Deurnese bussen hebben: “Na de aanbesteding van elektrische bussen voor de KVS Saarlouis kwam Ebusco als beste uit de bus met het meest voordelige aanbod. De lage-vloerbussen Ebusco 2.2 hebben een zeer grote actieradius en zullen helpen stap voor stap het wagenpark van KVS transformeren naar emissievrij transport.”

Nederrijnregio
De twaalf 3.0-bussen van 12 meter die worden geleverd aan NIAG, worden ingezet in de districten Wesel en Kleve. De Duitse openbaar vervoerder heeft een busroute-netwerk van meer dan 2.200 kilometer en 36,5 miljoen passagiers per jaar waarmee NIAG de grootste aanbieder van openbaar busvervoer is in de Nederrijnregio. Voor deze order concurreerde Ebusco met andere voorkeursleveranciers in een zogenaamde mini-tender.

Erkenning
CEO Peter Bijvelds van Ebusco is blij dat het Duitse bedrijf opnieuw heeft gekozen voor de bussen uit Deurne: “We zijn verheugd met deze samenwerking met NIAG/Transdev, aangezien we de toewijding delen om de transitie naar emissievrij openbaar vervoer te stimuleren, waarin Transdev marktleider is. We hebben al meer dan 170 bussen afgeleverd voor Transdev is deze order een duidelijke erkenning voor Ebusco en we kijken ernaar uit om onze succesvolle samenwerking met Transdev en NIAG verder uit te breiden.”

Foto: Ebusco

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen