11.4 C
Deurne
donderdag 18 april 2024
Home- DeurneDeurne wordt wakker in witte winterwereld; drukste ochtendspits sinds 2019

Deurne wordt wakker in witte winterwereld; drukste ochtendspits sinds 2019

Inwoners van de regio Deurne werden donderdagochtend wakker in een wit winterlandschap. Op sommige plaatsen viel vannacht tot 4 centimeter sneeuw. Dit zorgde voor lange files en de drukste ochtendspits sinds 2019. Om 07.50 uur stond er door de eerste sneeuwval van dit jaar bijna 690 kilometer file op de snelwegen.

Vooral in de omgeving van Eindhoven leidden de winterse buien tot gladheid en veel opstoppingen. Tegelijkertijd levert de sneeuwval ook mooie plaatjes op van de witte winterwereld in de regio Deurne.

Gladheid
Vroeg in de ochtend had het KNMI gewaarschuwd voor gladheid en was code geel van kracht. Ook later op de dag kan het op lokale wegen en op- en afritten nog plaatselijk glad zijn. De komende uren zal de overgebleven sneeuw naar verwachting gaan smelten.

Winters bui
Vanmiddag komt de zon zo nu en dan tevoorschijn en stijgt de temperatuur naar 5 graden maar is er toch nog kans op een enkele winterse bui. Op zo’n moment daalt de temperatuur richting nul graden en kan het plaatselijk opnieuw even glad zijn. Vanavond valt er vooral in het westen en zuiden plaatselijk nog een winterse bui. Het gaat licht vriezen waardoor het ook vanavond en vannacht op meerdere plaatsen glad kan worden.

Foto’s: Martien van Dam

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen