14.9 C
Deurne
donderdag 13 juni 2024
Home- DeurneNieuwe stoplichten op Liesselseweg nog niet slim genoeg

Nieuwe stoplichten op Liesselseweg nog niet slim genoeg

De nieuwe verkeerslichten bij de spoorwegovergang op de Liesselseweg die vrijdag 19 juli in werking werden gesteld door Wethouder Helm Verhees zouden door slimme techniek voor een kortere wachttijd moeten zorgen. Maar een dag later blijkt dat het nieuwe systeem in de praktijk zorgt voor wachttijden die zeker zolang zijn als voorheen.

Verschillende automobilisten geven aan tien tot twaalf minuten voor een stoplicht te moeten wachten terwijl er geen aanleiding voor lijkt te zijn dat het licht op rood staat. Verschillende bestuurders kiezen eieren voor hun geld en rijden uiteindelijk door rood waardoor gevaarlijke situaties ontstaan. Ook is er zelfs op Google Maps een file te zien rond de spoorwegovergang, weggebruikers op het nieuwe kruispunt spreken van “een grote puinhoop”.

Aanpassingen

Het kruispunt dat gisteren na twee maanden van werkzaamheden werd geopend, heeft een slim systeem dat met behulp van speciale software de verkeerslichten laat communiceren met de lichten en slagbomen van de spoorwegovergang. Het is nog niet duidelijk in hoeverre de software van het nieuwe systeem nog beter kan worden afgesteld dan nu het geval is. Wel moeten er binnen nu en een paar weken nog aanpassingen worden gedaan die het mogelijk maken dat het systeem via een app zoals Flitsmeister aan de weggebruikers laat weten hoe lang je nog moeten wachten voor je door kunt rijden.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen