11.9 C
Deurne
vrijdag 24 mei 2024
Home- DeurneNieuws uit Belgisch Deurne op online regiopagina Eindhovens Dagblad; ‘Gisteren iets te...

Nieuws uit Belgisch Deurne op online regiopagina Eindhovens Dagblad; ‘Gisteren iets te laat geworden?’

Het Eindhovens Dagblad brengt het online regionieuws uit de Peel sinds kort niet meer op één verzamelpagina maar voor elke gemeente op een aparte pagina. Voor wat betreft het nieuws uit de gemeente Deurne, levert dit regelmatig komische situaties op waarbij berichten over het Belgische Deurne bij Antwerpen belanden op de pagina met nieuws over Deurne in Nederland.

Woensdag meldt het ED op de regionale pagina dat een dame slachtoffer was geworden van een diefstal in de Arnold Vranckxstraat. Een straatnaam die in Deurne in Nederland niet bestaat. Dat het inderdaad gaat om een incident in België blijkt verderop in het artikel als een agent wordt geciteerd van de politiezone Antwerpen.

‘Iets te laat geworden?’
Eerder werd ook een bericht uit België op de regiopagina van Deurne geplaatst over een enquête door de winkeliersvereniging van Deurne. “Ga er van uit dat het ED zich realiseert dat dit in Deurne België is? Gisteren misschien iets te laat geworden?”, reageert Centrummanager Peter Thijssen met duidelijke vermelding van zijn functie in ons land: ‘Centrummanager Deurne, Nederland’.

Gallifortlei
Begin dit jaar kwam het eerste artikel uit België op de regiopagina van het ED terecht. Toen werd gemeld: “Gallifortlei in Deurne vervangt kerstverlichting door sfeerverlichting voor Valentijn”. De straatnaam doet al enigszins vermoeden dat het niet om Deurne in Nederland gaat maar de vele foto’s met typisch Belgische winkelnamen en vrijwel alleen auto’s met Belgische kentekens zouden toch wel enkele alarmbelletjes moeten laten rinkelen.

Hoe het kan gebeuren dat de artikelen over Belgisch Deurne telkens op de regiopagina van het Eindhovens Dagblad terechtkomen is onduidelijk. Mogelijk wordt het veroorzaakt door een automatisch selectieproces in software. De redactie van het ED was woensdagmiddag telefonisch niet bereikbaar voor uitleg.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen