28.7 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- DeurnePolitie zoekt man die in Helmond pint met gestolen bankpas van 82-jarige...

Politie zoekt man die in Helmond pint met gestolen bankpas van 82-jarige vrouw uit Deurne

De politie is op zoek naar mensen die de man herkennen die te zien is op bewakingsbeelden terwijl hij pint met een bankpas die hij eerder die dag in handen heeft weten te krijgen door de oplichting van een 82-jarige vrouw uit Deurne.

Het gaat om een lange, smalle, licht getinte man van rond de 20 jaar oud. Hij heeft zwart, half lang haar en pinde een flink bedrag met de bankpas in Helmond nadat deze in Deurne met een smoes bij de bejaarde vrouw werd afgenomen.

Pinpas en code afgeven
Het slachtoffer werd op 15 januari gebeld door een persoon die zich voordeed als een medewerker van de bank. De beller kreeg de 82-jarige vrouw zover dat ze haar pinpas en pincode afgeeft aan een zogenaamde bankmedewerker die langs zou komen. Even later komt de man die op beeld staat aan de deur bij het slachtoffer in de wijk Heiakker in Deurne om de spullen op te halen. Later die dag pint dezelfde man in Helmond een aanzienlijk bedrag met de ontvreemde bankpas.

Spoofing
Deze oplichting door nepbankmedewerkers die ook wel ‘spoofing’ wordt genoemd, vindt vooral plaats bij mensen in de leeftijd van boven de 65 jaar. In november vorig jaar werd ook een 86-jarige vrouw uit de Hofstraat in Deurne op dezelfde manier opgelicht. “Elke keer weer zijn het de ouderen onder ons die het makkelijkst slachtoffer worden van dit soort criminelen”, zegt de politie. “Uw bank zou u nooit op deze manier op bellen. Laat staan dat er iemand van de bank bij u aan de deur komt om uw bankpas op te halen. We kunnen het niet vaak genoeg herhalen: trap er niet in en geef nooit uw bankgegevens af!”

De politie wilt in contact komen met mensen die de verdachte op de beelden herkennen of andere informatie hebben die kan helpen bij de zaak. Tips kun je online doorgeven of telefonisch via 0800-6070. Dit kan ook anoniem via 0800-7000.

Foto: politie.nl

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen