-2.9 C
Deurne
zaterdag 2 december 2023
Home- DeurneNobelprijswinnaar Guido Imbens komt naar Deurne en bezoekt ‘zijn’ Peelland College

Nobelprijswinnaar Guido Imbens komt naar Deurne en bezoekt ‘zijn’ Peelland College

Het zal voor Nobelprijswinnaar en oud-leerling van het Peellandcollege, Guido Imbens wel even wennen zijn om zijn oude middelbare school na al die tijd weer terug te zien midden in de verbouwing die nu plaatsvindt. Op vrijdag 1 juli bezoekt Imbens het Peelland College waarbij een onthulling zal plaatsvinden door burgemeester Greet Buter. John Clerx, oud-economiedocente van Guido Imbens zal ook een korte toespraak geven.

Wat er wordt onthuld en waar precies wil de gemeente nog geheim houden. Op het Peellandcollege zelf, zal later ook nog een onthulling worden gedaan waar ook nog niets over kan worden verklapt door de school.

College Tour
Het Peelland College heeft een programma opgesteld voor genodigden waarbij de hele middag is gewijd aan Imbens. “Een belangrijk onderdeel is de College Tour met als doel dat Guido een inspiratie zal zijn voor onze leerlingen. Behalve onze eigen leerlingen, worden ook oud-leerlingen die met Guido naar het Peellandcollege gingen uitgenodigd. Daarnaast oud-docenten van Imbens en enkele familieleden en vrienden van hem”, geeft de school aan.

Nobelprijs
In oktober vorig jaar werd Guido Imbens één van de drie winnaars van de Nobelprijs voor economie. Hij kreeg samen met de Israëlische Amerikaan Joshua Angrist van het Massachusetts Institute of Technology de prijs voor hun onderzoek naar causale verbanden tussen opleiding, onderwijs en de arbeidsmarkt. De Amerikaan David Card van de University of California kreeg de andere helft voor zijn deel van het onderzoek.

Verenigde Staten
Imbens werd geboren in Geldrop en verhuisde in 1975 van Eindhoven naar Deurne waar hij zijn middelbare schoolopleiding startte aan het Peelland College. Daarna studeerde Guido Imbens econometrie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en in de jaren ’80 vertrok hij naar de Verenigde Staten, waar hij nu als hoogleraar toegepaste econometrie en economie verbonden is aan de Stanford University in Californië. Imbens wordt gezien als één van de meest vooraanstaande econometristen van de wereld.

Beluister hieronder het interview dat Ivan van Oosterhout vorig jaar had met Guido Imbens op DMG Radio in het programma Deurne Draait Door.

Foto: Stanford University

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen