21.6 C
Deurne
dinsdag 23 juli 2024
Home- DeurneNog plaats voor 285 deelnemers zonnepanelenproject in Deurne

Nog plaats voor 285 deelnemers zonnepanelenproject in Deurne

Ongeveer vijftien huishoudens in Deurne hebben zich al aangemeld voor het zonnepanelenproject De Groene Zone. In totaal is er ruimte voor driehonderd deelnemers die met deze actie op een gemakkelijke en betrouwbare manier zonnepanelen kunnen aanschaffen.

Heb je ook interesse maar wil je eerst nog meer informatie inwinnen? De gemeente Deurne houdt op donderdagavond 20 juni om 19.30 uur een informatiebijeenkomst over het zonnepanelenproject in het gemeentehuis.

Informatieavond

De bijeenkomst in Deurne is opgebouwd uit drie onderdelen; na de opening door wethouder Marinus Biemans worden de algemene uitgangspunten en voorwaarden van het project toegelicht. Daarna gaat de leverancier van de zonnepanelen en apparatuur in op de techniek en het offertetraject. Tot slot wordt de financiële kant van het project uitgelegd en is er ruimte om vragen te stellen. De informatieavond duurt tot 21.00 uur.

Lening

De Groene Zone is een initiatief van twaalf gemeentes in de regio Zuidoost Brabant en heeft als doel om in twee jaar tijd zevenduizend woningen te voorzien van zonnepanelen. Inwoners krijgen een aanbod voor een aantal zonnepanelen en een bijbehorende lening. In maximaal vijftien jaar lossen ze maandelijks af, tegen een lage rente van 1,35%. Huiseigenaren die meedoen hebben zelf geen technische kennis nodig en er hoeft geen eigen geld te worden ingezet omdat het bedrag voor de kosten van de panelen wordt geleend.

De gemeenten die samenwerken in het project van De Groene Zone zijn Asten, Best, Cranendonck, Deurne, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Laarbeek, Someren, Son en Breugel, Valkenswaard en Waalre.

Meer informatie over De Groene Zone vind je op de website van het zonnepanelenproject.

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen